Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bakterija


Autor Poruka

mladen

21.07.2004. 22:34

Poštovani!
Žena mi je u 7. mjesecu trudnoće i naglo je dobila visoku temperaturu. Pregledom urinokulture ustanovljena je prisutost bakterije klebsiella pneumoniae u mokracnim knalima i upala istih. Zadržana je na bolničkom liječenju uz terapiju novocefom. Pozitino je reagirala na liječenje i otpuštena je kući. N ponovnim pregledom urinokulture ponovno je ustanovljena previsoka koncentracija te bakterije u mokraćnim kanalima i ponovo joj je preporučena terapija novocefom. Zanima me koliko je prisutnost te bakterije štetna za plod, kao i koliko je za plod dobra terapija antibioticima. I može li se tu bakteriju suzbiti na neki drugi način.

prof. dr. Marina Ivanišević

14.09.2004. 21:56

Dragi Mladen,
antibiotici ne nanose štetu tijekom tako visoke trudnoće a bakterije itekako.
Nema drugog lijeka, jedino mislim da bi trebala vaša supruga doći po pomoć u rodilište u trudničku ambulantu bilo gdje u zagrebu i eventualno da treba dati antiobiotik u injekcijama jer će bolje djelovati ( parenteralna terapija, stručno). pozdrav