Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bakterija


Autor Poruka

Laramara

20.02.2019. 17:40

Postovani,na pregledu u 23 nedelji dr mi je rekao da mi je cerviks skracen na 3cm,tada mi je uradio cervikalni I vaginalni bris I pronadjena mi je bakterija staphylococcus aurius,I data terapija vaginaletama macmiror.Inace za grlic mi je prepisan utrogestan od 200 1 dnevno. Zanima.me da li je bakterija uzrokovala skracenje grlica I koliko je opasna? I koliko je generalno ovakvo moje stanje zabrinjavajuce?Unapred hvala

Ivo Balenović, dr. med.

21.02.2019. 09:35

Poštovana, stafilokok može biti prisutan u rodnici kao dio vaginalne flore. Budući da ste trudni propisana Vam je odgovarajuća terapija. Kod žena koje nisu trudne terapija je potrebna samo ukoliko postoje simptomi infekcije. Nalaz cerviksa nije zabrinjavajući, važno je da ste zatvoreni. Uzimajte propisanu terapiju i sve će biti u redu. Potrebno je ponoviti bris nakon terapije.

Viki912

22.02.2019. 22:26

Postovanje,
Naime osjecam zarenje dolje te peckanje pri mokrenju, takoder bilo je malo roskasto na papiru, to je bilo par satu nakon sto me je decko prstenjacio, pa me zanima da li je to mozda zbog toga sto je bio grub ili je nekakva infekcija?
Hvala,lp

Ivo Balenović, dr. med.

23.02.2019. 13:40

Poštovana, vjerojatno zbog grubljeg podražaja, ali ukoliko bi Vas nastavilo peckati pri mokrenju savjetujem da uradite analizu urina.