Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bakterije


Autor Poruka

Marija

06.06.2001. 12:46

Postovana doktorice,

vec duze vremena (2 godine) decko i ja imamo problem sa bakterijama i raznim upalama. Izmedju ostalog nadjen nam je enterococus, meni je pronadjena e.coli, gardnerella itd.

Trenutno stanje stvari je da je kod decka u prostati pronadjena chlamydija, te je dobio terapiju sumamedom, a kod mene je nadjena gardnerella, ali je doktorica i meni propisala sumamed, zbog sumnje na chlamydiju. Nakon popijenih antibiotika on i dalje osjeca bolove, a za mene je doktorica zakljucila da sam zdrava i nije ponavljala preglede. Propisala mi je samo jos vaginalete za gardnerellu.

Medjutim, ja osjecam jako pecenje u rodnici, iako koristim te vaginalete. Cula sam da postoji mogucnost da su mi se od antibiotika razvile gljivice. Mozete li mi dati neki savjet da ublazim to pecenje?

Unaprijed hvala

Marija

doc.dr. S. Kupešić

06.06.2001. 21:23

Poštovana gospođice Marija,
Mišljenja sam da je ginekolog dobro prosudio ordinirajući obim partnerima istovjetnu terapiju (Sumamed). Vi navodite osjećaj pečenja u rodnici nakon primjene antibiotika i vaginaleta, što katakada može biti posljedica gljivične infekcije, ali i neizlječenog kolpitisa. Stoga bi bilo najrazumnije nakon trotjednog perioda od zadnje tablete Sumameda učiniti bris cerviksa na Chlamidiju, Mycoplasmu, Ureaplasmu, aerobe i anaerobe kako bi se sa sigurnošću potvrdilo Vaše izlječenje ili u slučaju infekcije otrkio uzročnik koji će se potom ciljano liječiti.
U Vašim godinama najvažnije je ozbiljno pristupiti liječenju upala, jer primjena pravovremene terapije osigurati će Vaše reprodukcijsko zdravlje i očuvati Vaš reprodukcijski potencijal.