Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bezbolni porođaj


Autor Poruka

Nada

30.05.2001. 12:04

U 23. tjednu sam trudnoće. Moja tolerancija na bol vrlo je niska stoga me pomisao na porođaj užasava. Zanimaju me mogućnosti bezbolnog porođaja u hrvatskim bolnicama, prvenstveno mogućnost epiduralne analgezije. Što trebam učiniti (pretrage, konzultacije...), odnosno kome se trebam obratiti da bih pri porodu dobila epiduralnu analgeziju? Postoji li mogućnost E.A. i u bolnicama izvan Zagreba npr. Pakrac, Nova Gradiška? Imam 30 godina i trudnoća mi je uredna.

doc. dr. S. Kupešić

30.05.2001. 23:27

Poštovana gospođo,
Obezboljeni porođaj možemo reći da je postao rutinom u gotovo svim zagrebačkim rodilišta. Na žalost, nisam upućena u mogućnosti epiduralne analgezije u Vašoj regiji, ali odgovor na to pitanje najbolje bi Vam mogli pružiti liječnici u Vašoj područnoj bolnici. No, osim dobre želje, svakako biste trebali učiniti i dodatnu obradu i pregled anesteziologa. Taj se pregled obično planira tijekom trećeg tromjesečja kada kliničar i anesteziolog imaju više informacija o tijeku trudnoće. Ukoliko ste zainteresirani za takav pregled i dogovor za porođaj u Općoj bolnici Sveti Duh, željela bih Vas uputiti u anesteziološku ambulantu Klinike za ginekologiju i porodništvo, gdje ćete dobiti sve potrebne informacije.
Želim Vam puno sreće i bezbolan dolazak na svijet Vaše prinove

darija

05.06.2001. 12:55

Saznanje da i kod nas postoji mogućnost bezbolnog porođaja je više nego ugodno. Živim u Vinkovcima, imam dvije prekrasne djevojčice, a razmišljamo i o trećemu. S obzirom da su obadva poroda bila potresna (12 sati neprekidnih trudova) treći bih željela da bude nešto ugodniji. Imam strah od poroda ali i od ginekologa za koje mislim da me ne bi shvatili.(imala sam takva dva iskustva)
Čitala sam da u Americi najveći broj djece dođe na svijet carskim rezom. Da li kod nas postoji mogućnost rađanja carskim rezom bez obzira da li postoji ginekoloških razloga za rez ili se mogu uvažiti želje majke da rodi na taj način?