Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


polipi


Autor Poruka

Veselka

03.06.2001. 23:48

Imam 38 godina. U zadnjih 11 godina imala sam 2 vanmaternične trudnoće. Pri prvoj su mi odstranili lijevi jajnik. Pri zadnjem ginekološkom pregledu ginekolog mi je utvrdio da imam polipe, ranicu i koroziju vrata maternice. Zanimaju me metode liječenja i malo više o tome. Unaprjed hvala. Veselka

Doc. dr. S. Kupešić

04.06.2001. 21:40

Poštovana gospođo,
Zahvaljujem na Vašem upitu vezanom uz probleme Vašeg reprodukcijskog zdravlja. Činjenica da ste imali dva izvanmaternična začeća, odstranjenje jednog jajnika i promjenu lokalnog nalaza zahtijeva poseban oprez, naročito respektirajući Vašu reprodukcijsku dob (38 godina). Ipak, nedostaju podaci o tome da li imate živorođenu djecu i razmišljate li o liječenju neplodnosti. Kompleksnost Vaše situacije zahtijeva ozbiljan pristup na jednom od antisterilitetnih odjela. U slučaju da ćete se odlučiti za naš Odjel (Kliniku za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Sveti Duh), slobodna sam uputiti Vas na telefon 3712109 (svakog radnog dana od 8 do 15 h). Pregled i obrada bi (nakon detaljnog uvida u postojeću medicinsku dokumentaciju) zahtijevala ginekološki pregled i transvaginalni ultrazvuk metodom obojenog doplera, nakon čega ćete dobiti daljnje smjernice za Vaše liječenje.