Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bijeli iscjedaaak


Autor Poruka

Minamina1234

29.10.2021. 20:55

Veliko postovanje doktore. U braku sam 3 mjeseca, imalo nezasticene spolne odnose ali nikako da ostanem u drugom stanju. Naime imala sam abortus, (prvi plod) sve je proslo bez komplikacija, poslije sam isla i na 2 kontrole, radila papa test i jos mnostvo toga. Sve se pokazalo uredno. Ali zanima me jedno kad imam odnos iz rodnice izlazi neki bijeli iscjedak ali bas bijeli, citam da je to kao normalno, znak uzbudjena a negdje da je infekcija ? I jos bih vas nesto pitala, da li je moguce da su mi se tokom intervencije zacepili jajovodi ? Kakvi bi simptomi mogi biti ? Bojim se da necu moci ostati u drugom stanju a jako zelim. Hvala vam mnogo unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

30.10.2021. 10:30

Poštovana, premalo je vremena prošlo da bi mogli govoriti o sterilitetu. Potrebna je godina dana da bi se postavila dijagnoza steriliteta i krenulo s obradom i liječenjem. Jajovode ne može 'začepiti' zahvat, nego upala (najčešće Klamidija). Prvi korak u obradi neplodnog para je spermiogram supruga.

Minamina1234

30.10.2021. 16:00

Hvala vam puno na odgovoru ali zaista nikad nisam imala neke upale, niti infekcije. I poslije abortusa sam radila papa test i mnogo toga gdje nista nije ukazalo niti na upalu, niti infekciju. Inace redovno idem na kontrole.

Ivo Balenović, dr. med.

31.10.2021. 11:55

Tada neće biti problema.

sanidica

27.11.2021. 00:15

Poštovani, već duže vrijeme nakon mjesečnice mi se pojavljuje iscjedak bijelo žuti ,nemam trenutno svrab ( nekad se i svrab javi ) i miris podsjeća na bijeli luk. Znači svaki put kad me prođe mjesečnica prođe nekih 7 dana i taj iscjedak traje , i jako me smeta. Šta bih mogla uraditi da to spriječim? Dr sam se požalila rekao mi je da je normalno da imam iscjedak i da je ok dok me ne svrbi. Ali bas svakog mjeseca da ovo imam nije mi normalno. Hvala unaprijed. LP

Ivo Balenović, dr. med.

27.11.2021. 10:40

Poštovana, prema opisanom, moguće je da se radi o upali. Menstrualna krv je dobro hranilište za bakterije, te se one mogu razmnožiti. Budući da to traje već duže vrijeme, savjetujem da uradite bakteriološke briseve.