Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


biokemijska


Autor Poruka

LanaMa

15.11.2011. 16:50

poštovani,

evo kod mene se ipak radilo o biokemijskoj trudnoći, dakle, nije potvrđena ultrazuvkom već samo betom koja je prije par dana bila 20. nakon sto sam prestala sa utrogestanom, obilnije sam prokrvarila i to je trajalo dva dana. sada se krvarenje dosta smirilo, još uvijek ga ima, ali samo malo. Zanima me dali je potrebno raditi kakvu pauzu sada i s obzirom na to da sam u 1/2011 imala spontani u 9-om tjednu, dali su nuzne detaljnije pretrage.

hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.11.2011. 17:50

Poštovana, za sada mislim da nije potrebna detaljnija obrada ako se radilo samo o jednom spontanom porodu. Savjetujem korištenje folne kiseline.
Ne treba nikakva pauza jer su vrijednosti beta HCG-a bile jako niskih vrijednosti i ta trudnoća nije zaživjela. Svakako dalje slobodno radite na ostvarivanju trudnoće.

LanaMa

16.11.2011. 15:50

ok. dosta ste me ohrabrili. doc. koji me pregledao na hitnoj na dijagnozi je stavio ponavljani pobačaj i to me dotuklo.
dakle, s obzirom na spontani u 1/2011 i ovu biokemijsku sada (koju on na nalazu vodi kao ab. completus, premda plod nikad nije viđen na UVZ, već samo po beti) doc. ne isprepadao kako moram napraviti pauzu od 3 mjeseca i odraditi sve nalaze budući očito imam problem...

Strah me da se ne postoji neki problem sa kromosomima jer moja sestra već godinama ne uspjeva ostvariti trudnoću ( dakle nikad nije uspjela), a iz različitih razloga, između ostalog su joj utvrdili da je nositelj turnerovog gena iako je potpuno fizički i mentalno zdrava osoba.o turneru sam čitala da uopće nije nasljedan.
Inače, potrebno je napomenuti da ni ja ni suprug nemamo u bližoj niti široj obitelji nikakvu bolest.

Sad sam već zašla u sfere koje izlaze van okvira vaše specijalizacije, ali kako je usko povezano pretpostavljam da ćete se moći osvrnuti na to.

unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.11.2011. 21:55

Poštovana, kod Turnerovog sindroma radi se o gonadalnoj disgenezi i kariogramu 45X0.
U prevodu jajnici se prikažu kao tračci ili se ih uopće ne nađu, dakle nema folikula niti folikulogeneze.
Vjerovatno je uradila i kariogram.
Mislim da Vi imate dobru šansu da ostvarite trudnoću, te svakako pokušajte ostvariti to čim prije.

LanaMa

17.11.2011. 11:40

POštovani,

sad Vam se želim samo zahvaliti na profesionlanosti, stručnosti, objektivnosti i svakako ažurnosti koje pokazujete u radu na ovom forumu, a očito i u profesionalnom radu!

Doista Vam hvala, držat ću se Vaših savjeta i ici dalje!

Vi samo nastavite sa ovim forumom, vjerujem da mnogima možete pomoći.

POzdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.11.2011. 18:05

Molim lijepo.