Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Biokemijska trudnoća


Autor Poruka

arctic_monkeys

04.02.2021. 11:50

Poštovani,
radimo na djetetu. Dva tjedna nakon ovulacije (pratim ju LH trakicama) stigla je menstruacija, ali uz veliki ugrušak, što inače nije slučaj kod mene.
Da li je moguće da se radi o biokemijskog trudnoći?
Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

04.02.2021. 12:00

Poštovana, budući da je menstruacija došla na vrijeme nije došlo do trudnoće.

blue_sky

06.04.2021. 08:35

Poštovani,
molim Vas za mišljenje. Menstruacija mi je kasnila 3 dana, napravila sam test koji je bio pozitivan (ali je blaža bila testna crtica, i svaki sljedeći test, crtica nije tamnila). Tjedan dana kašnjenja menstruacije sam prokrvarila (ujutro je test bio pozitivan isto, ali opet slabija crtica). Da li se radi o biokemijsko trudnoći? Da li je to prepreka za daljnje trudnoće i da li su potrebne pretrage? Naručena sam tek za tjedan dana kod ginekologa, pa molim Vaše mišljenje.
Hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

06.04.2021. 15:55

Poštovana, u pitanju je bila biokemijska trudnoća. To nije nikakva prepreka za daljnje trudnoće, niti je nešto neuobičajeno. Mnoge žene kojima zakasni menstruacija ne urade test, imaju biokemijsku trudnoću.

nat_3

08.04.2021. 13:45

Poštovani,

Menstuaciju sam trebala dobiti 7.4., međutim dobila sam dan ranije i trajala je sve do danas, odnosno samo 2 dana. Prvi dan je bila umjerna, jučer obilnija i danas ništa. Nisam imala nikakve bolove, samo bol u donjem dijelu leđa koji je i sada prisutan. Ja i partner radimo na djetetu i imali smo odnose za vrijeme plodnih dana. Inače imam kraće cikluse, 24 dana, ovulacija je bila 11 dan ciklusa. Je li moguće da je riječ o biokemijskoj trudnoći ili jačem implantacijskom kvarenju? Gledajući sve moje cikluse od kada pratim, nikad mi nije menstruacija trajala manje od 5 dana, nikada 2 dana. Hvala Vam puno na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

08.04.2021. 18:15

Poštovana, savjetujem da uradite test na trudnoću. Možda je u pitanju implantacijsko krvarenje.