Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11259 | Broj poruka: 80808

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Krvarenje nakon odnosa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Antonija1602

07.04.2021. 23:15

Postovani,

imam 30 godina, pijem vec godinama Logest pilule, rodila sam dvoje djece.
Zadnji PAPA test uredan (napravljen prije 2 tjedna), 27.04 sam narucena na UZV.
Prije par dana sam potrosila Canesten vaginaletu od 500 mg, te sam 2 dana nakon toga imala spolni odnos. Nakon odnosa sam primjetila i dalje tragove vaginalete te ono sto me zabrinulo krvarenje koje sam uocila odmah nakon odnosa (dvije tockice krvi) te sutradan zuckaste tragove prilikom brisanja na wc papiru. Povremeno osjecam bolove u donjem dijelu trbuha (zato sam i narucena na UZV), koji me podsjecaju na bolove kakve imam kada imam upalu mjehura ili bakteriju E. Coli kojoj sam sklona. Imam li razloga za brigu radi navedenog krvarenja i koji bi uzrok mogao biti tome? Da li je moguće da je doslo do ozljedivanja prilikom odnosa radi vaginalete koja je i dalje bila prisutna u organizmu (odnos je taj dan bio sa kondomom) ili je posrijedi nesto drugo, te sto mi je činiti?

Hvala na odgovoru i lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

08.04.2021. 10:50

Poštovana, moguće da je došlo do kontaktnog krvarenja, ali postoji mogućnost probojnog krvarenja (budući da uzimate kontraceptive). Probojno krvarenje nije opasno i ne umanjuje zaštitu. Budući da je papa test uredan, nema razloga za brigu.