Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol


Autor Poruka

Snezana

05.10.2002. 00:41

Postovani,

Rodila sam 09.2001 god., vaginalno, uradjena je epiziotomija, ali prilikom poroda osijetila sam i razdor perineuma, cini mi se da je od vaginalnog otvora na lijevo. Epiziotomija je bila bolna,ali je dobro zarasla i sad gotovo i da je ne osijecam. Na razdor sam zaboravila, sve dok nisam napipala oziljak iznad vaginalnog otvora, nekad je tvrd nekad mekan. Nakon tri mjeseca imala sam prvi spolni odnos poslije poroda, sve je bilo bez problema. Moj je problem poceo prvog mjeseca ove godine, kad sam pocela krvariti nakon odnose. To i nije pravo krvarenje nego tragove krvi, koji nestaju nakon nekoliko minuta. Radila sam Papa test, briseve, kolposkopiju i sve je u redu sem male ranice na grlicu maternice za koju mi je receno da je sasvim bezazlena. Dobila sam terapiju:Sumamed od 500mg i vag.Betadine. Terapija nije bila od koristi kod krvarenja. Mjesto razdora me jos boli prilikom odnosa, nekad zna i da pece po nekoliko dana. Dali moze i krvarenje da potice od njega, dali ce se ovo stanje poboljsati i dali je moguce da se mijesto razdora ponovo otvori prilikom sljedeceg poroda, t.j, dali je epiziotomija u ovakav slucaj obavezna?

Prof. dr. Josip Djelmiš

06.10.2002. 12:54

Poštovana gospođo Snežana,
Ako je rana epiziotomije dobro zacijelila onda je i laceracija vagine zacijelila. Da bi Vam mogao odgovoriti zašto krvarite nakon odnošaja bio bi potreban pregled. Savjetujem Vam da se javite u Kliniku za ženske bolesti i porode u Zagrebu.

Snezana

08.10.2002. 00:11

Postvani dr. Djelmis

Na pregled ne mogu doci, bar ne u bliskoj buducnost, jer sam iz Makedonije, pa sam uz navedene podatke iz izvrsene preglede, ovdje, htijela dobiti vas odgovor.Puno Vam hvala.