Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u jajnicima


Autor Poruka

roberta9

14.01.2019. 15:35

Postovani, u zadnje vrijeme osjecam laganu bol u jajnicima i ne znam moze li to biti znak trudnoce? S obzirom da pijem kontracepcijske pilule yasmin vec 3 godina, a imala sam vec dvije menetruacije od zadnjeg spolnog odnosa nisam sigurna je li to moguce? Pilule pijem jer bez njih ne bi imala menstruaciju pa ne znam ni da li bi mogla tek tako zatrudnijeti. Hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

14.01.2019. 16:00

Poštovana, budući da ste na oralnoj kontracepciji ne postoji nikakva mogućnost trudnoće.

Ksv

03.04.2019. 22:55

Pozdrav,
Predzadnji dan menstruacije imala sam zasticeni (prezervativ) spolni odnos sa partnerom, no nije doslo do ejakulacije. Dva tjedna poslije javila mi se jaka bol prilikom mokrenja, a doktor opce prakse mi je propisao Klavocin bez da sam napravila urinokulturu. Prije devet mjeseci imala sam iste simptome i isto bila na Klavocinu. Sto se tice urinoinfekta, stanje mi se poboljsalo, u petak idem napraviti urinokulturu. No, vec par dana tu i tamo osjetim neku bol u jajnicima i u donjem dijelu leda. Menstruaciju trebam dobiti za cetiri dana, ciklusi su mi redoviti, bol mi se ne javlja nikad tako rano, vec na dan kad dobijem menstruaciju. Moze li to biti upala jajnika, odnosno, jesu li urinoinfekt i upala jajnika ikako povezani opcenito? Moze li se raditi o trudnoci?

Ivo Balenović, dr. med.

04.04.2019. 10:40

Poštovana, sigurno se ne radi o trudnoći, a bol u jajniku može biti zbog mnogih razloga. Upala je jedan od mogućih uzroka. Ciste ne jajnicima, ali ovulacija mogu uzrokovati bol. Upala mokraćnih puteva nije povezana s jajnicima. Savjetujem pregled.