Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u stomaku


Autor Poruka

Vanessaaa

28.09.2017. 21:15

Imam lagane bolove u donjem dijelu stomaka i u ledjima , cesto mokrim i nekada me ziga u jednoj strani ali vise osjetim bol u ledjima nego naprijed ,nekada osjecam nemoc i kao da mi noge otkazuju ,da li se radi prije o bubrezima ili jajnicima ? da li je potrebno da sto prije posjetim ljekara ili nije toliko strasno ? hvala unaprijed
i jos da kazem da bol ne prestaje ali to su lagani bolovi kao da imam neki pritisak ili opterecenje a ziga me nekoliko puta na dan

Mukii

29.09.2017. 00:15

Poštovani,

imam 23 godine i nisam spolno aktivna. Menstruacije mi nisu jako redovite, naime znaju nekada potpuno preskočiti u dolasku, a nekada kasniti po više dana. Također žurim napomenuti da su mi menstruacije bolne inteziteta bola od srednje jako do izrazito jako. Za bolove koristim Neofen forte 400 mg. Sada su mi plodni dani (po evidenciji koju vodim u svom menstrualnom kalendaru) te sam prekjučer osjetila oštru bol u području donjeg djela trbuha na lijevoj strani otprilike na mjestu gdje se nalazi jajnik te mi je na kraju s lijeve strane prešla na desnu stranu ali u znatno manjem intezitetu boli. Jučer bolove uopće nisam osjećala cijeli dan, dok danas ujutro također nisam, međutim popodne me jako zaboljelo na lijevoj strani i još uvijek jako boli. Žurim napomenuti da sam danas popodne popila i Buscopan nadajući se da će se bol smanjiti međutim to nije pomoglo. Nikada prije nisam osjetila ovakvu bol pa me sada jako strah i panika što bi mogao biti uzrok tome. Također želim napomenuti da se zadnjih dana osjećam i napuhnuto i kao da mi crijeva loše i sporo rade te ponekad jako krulje. Stolica mi je također slaba, a vjetrove slabo ispuštam pri čemu ako ih i ispustim boli me. Također me boli i pri mokrenju i obavljanju velike nužde no ipak nakon toga osjetim koliko-toliko olakšanje. Molim Vas za mišljenje!

Unaprijed zahvalna!!

Lijep pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

29.09.2017. 10:20

Poštovana, za Vanesaaa, savjetujem da što prije posjetite liječnika. Prema navedenom moglo bi se raditi o urinarnoj infekciji.

Ivo Balenović, dr. med.

29.09.2017. 10:20

Poštovana, za Muki, savjetujem da što prije odete liječniku. Bol u području jajnika mogla bi biti od ovulacije, ali bolovi prilikom mokrenja i velike nužde svakako zahtijevaju obradu.

Anelli

30.09.2017. 17:00

Poštovani, unazad 2g nakon 2.carskog reza počinju moji problemi... Bila je hitna sekcija u 31tt zbog puknuća vodenjaka prvom blizancu u 17tt. Na dan sekcije moje obilno krvarenje i životna ugroženost bebica i mene. Nakon sekcije oporavak protječe uredno što se tiče reza osim jakih bolova na lijevoj strani i osjećaja da nešto nije u redu. Svi su to prepipavali rekli sve ok to je normalo. Uz daljne bolove nakon 6mj rez se na lijevoj strani otvara duboka rupa promjera 0.5cm uz jake bolove od donjeg dijela leđa koji prelaze u lijevu nogu do koljena. Toalete rane, istiskivanje gnoja na 'živo', antibiotici i tako 10tak puta...svi brisevi uredni(vaginalni i rane), 5 vaginalnih uzva nigdje se ništa nije vidjelo. Malo sam punija pa je pripisano tome. Užasni bolovi na jači dodir trbuha iznad kuka i oko i dalje prisutni ponekad problemi sa probavom i stolicom(za to sam dobila probiotike). Prošlu srijedu na redovnom ginekološkom pregledu sve ok. Kako stalno kukam da me boli ginekologica mi rekla da napravim abdominalni uzv. Na abdominalnom ultrazvuku i nakon dugog traženja i uzasnih bolova na dodir tog mjesta nasli su 'uz lateralni rub lijevog jajnika i dorzalno prikaze se 'inkapsulat' dimenzija 2.9×1.4cm, hiperehogena ruba i hipoehogenog sadržaja'. Učiniti MSCT abdomena i male zdjelice da ne bi bilo nešto zaostalo nakon cr. Mene sad to nakon sto je dirano i nađeno jako boli, na MSCT idem tek u srijedu. Što sada napraviti? Napokon je nađeno, ali me to sada i jako brine. Unaprijed hvala, lp.

Ivo Balenović, dr. med.

01.10.2017. 11:10

Poštovana, bez nalaza MSCT- a nemoguće je reći o čemu se radi. Postoji mogućnost da je nakon operacije zaostao komad gaze. Nakon dijagnostičkog postupka odlučit će se što napraviti.

Lana4pitanje

05.09.2021. 12:45

Dobar dan. Imala bih pitanje.
-Danas mi je 8. dan ciklusa i osjetim blažu bol u donjem dijelu stomaka, malo i u jajnicima i donjim leđima. Menstruacija mi je trajala 5, skoro 6 dana, a inače traje 4. Krvarenje je prva 2 dana bilo malo obilnije nego inače. Ciklus je trajao 29 dana, a većinom traje oko 27.
-Da li bi uzrok boli mogla biti prehlada ili neka upala? Da li bih se trebala brinuti? Naravno, ako bol bude trajala posjetiću lječnika...ali željela bih čuti vaše mišljenje, da li je posjeta hitna?
-Napomenula bih da ranije nisam imala nikakve probleme, ciklusi su mi uredni. 6-7 dana prije menstruacije sam stupila u prvi spolni odnos, zaštićen kondomom.

Ivo Balenović, dr. med.

06.09.2021. 09:40

Poštovana, bol je toliko nespecifičan simptom da ne mogu odgovoriti koji je razlog tome. Možda je u pitanju ovulacija, možda se radi o problemima s urotraktom ili kralježnicom. Ukoliko bi se bolovi intenzivirali javite se liječniku.