Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trihomonijaza


Autor Poruka

NaIva2

10.03.2016. 13:45

Poštovani doktore,
prije dva dana sam primijetila zelenkasti, gusti, grudičast iscjedak. Mislila sam da je to normalno s obzirom da pijem kontracepcijske pilule (trinovum) i uvijek se takav zelenkast isjedak pojavi nakon nekoliko dana pijenja tableta i prestane za dva dana. Međutim, sada sam osjetila neugodan miris i od sinoć osjećam svrab kod spolovila. Trenutno ne mogu otići kod svog ginekologa jer sam u drugom gradu zbog posla. Čitala sam po internetu što bi takav iscjedat i ti ostali simptomi mogli značiti i vidjela sam da bi to mogla biti trihomonijaza. Pa me zanima vaše mišljenje, i dali postoji neki lijek koji nije na recept ili prirodni s kojim si mogu pomoći? Hvala unaprijed na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.03.2016. 21:20

Mogao bi biti trihomonas. Ne možete si pomoći bez prelgeda liječnika. Najbolji lijek je metronidazol za vas i partnera.

Astrid555

02.03.2021. 09:30

Poštovani doktore,
nakon grubog odnosa u petak, u subotu mi se pojavio kremasti iscjedak, a u nedjelju i ponedjeljak ujutro bio je dosta rijedak, žute i blago zelene boje, te zaista neugodnog mirisa bez svrbeža i peckanja. U ponedjeljak sam odmah zvala svog ginek., te mi je propisao Medazol vagitorije. Međutim, od popodneva je iscjedak normalan te bez neugodnog mirisa i nema više nikakvih smetnji. Ovakav slučaj imala sam prije godinu dana (promjena boje i mirisa iscjetka na samo 2 dana) i nisam se obratila ginek., ali spomenula sam mu za 2 mjeseca na pregledu i kaže da se očito organizam sam izborio. Je li ovo zbog grubog odnosa (posljedica malo suha rodnica) jer dosad je bilo sve u redu, te da li da krenem s liječenjem Medazolom ili je ipak nepotrebno? Hvala Vam na odg.

Ivo Balenović, dr. med.

02.03.2021. 17:50

Poštovana, vjerojatno se poremetila mikrovaginalna flora i došlo je do porasta određenih bakterija više od uobičajenog (Gardnerella ima neugodan miris). Ako su simptomi prošli, nema potrebe za terapijom. Ukoliko bi se iscjedak vratio možete uzeti terapiju. Savjetujem probiotike radi lakše uspostave normalne mikrovaginalne flore.

Astrid555

02.03.2021. 19:45

Hvala Vam puno na brzom odgovoru! Mogla bi biti i gardnerella, u pravu ste (imala sam je prije par god.), no po opisu simptoma moj doktor je rekao da je trihomonas. Kako sam razumjela, oboje se liječi Medazolom. Ja sam ipak danas dobila menstruaciju pa za sad ništa od liječenja. Ukoliko se simptomi pojave nakon krvarenja primijenit ću terapiju no mislim da neće biti potrebno. Probiotike sam još jučer počela koristiti, hvala na savjetu i lijepi pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

03.03.2021. 12:40

Nema na čemu.

Anonimno5

06.09.2021. 16:00

Poštovani,
Imam slične simptome(žućkasti iscjedak i neugodnog je mirisa, malo svrbež gotovo uopće ne) počela sam uzimati klavocin, mislite li da će biti djelotvoran?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

06.09.2021. 17:25

Poštovana, savjetovao bi još i antimikotik, (lijek protiv gljivica - Canesten, Rojazol, Plimycol...) jer terapija antibiotikom pogoduje rastu gljivica.