Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolne grudi


Autor Poruka

DijanaR

22.04.2020. 16:55

Dobar dan vec vise od mjesec dana imam uzasno bolne i otecene grudi primjetila sam i kvrzice koje su bolne na opip u desnoj vise nego u lijevoj grudi su mi uzasno osjetljive i bolne na dodir pa me zanima zbog cega bi to moglo bit prvo sam mislila da je zbog menstruacije ali kazem to traje vise od mjesec dana pa iskljucujem mogucnost zbog nadolazece menstruacije planiram sljedeci tjedan kod doktorice al eto tek toliko da se znam informirat koje su sve mogucnosti tj. Sto sve mogu ocekivat jer iskreno strah me jer sam u 21 godini zivota pa mi je sve to cudno i novo..

Ivo Balenović, dr. med.

23.04.2020. 11:15

Poštovana, razlozi pojave mastalgije (boli u dojkama) mogu biti mnogobrojni, no najčešće se povezuju s hormonalnim i fibrocističnim promjenama. U nekih žena se pod utjecajem hormona u grudima stvaraju fibrocistične kvržice. Riječ je o manjim benignim nakupinama koje se stvaraju tijekom menstrualnog ciklusa. Nastanak ovih kvržica je najčešće genetski uvjetovan, i njihova pojava ne treba zabrinjavati. Ipak, savjetuje se kod bilo kakvih promjena posjetiti liječnika. Kvržice ponekad mogu biti bolne. Bol se može olakšati toplim oblozima, mirovanjem ili analgeticima.