Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolne ovulacije


Autor Poruka

Jelena

25.07.2001. 13:45

Poštovana,
odusevljena sam cybermed-om i zahvalna svima koji odgovaraju na poruke. Nemam nekih vecih zdravstvenih problema, tek sam malo zabrinuta zbog bolnih ovulacija. Imam 31 godinu, nisam rađala niti imala pobačaje. Ponekad mi se dogodi da u dane ovulacije osjećam bol u donjem dijelu trbuha (čini mi se da se češće javlja oko lijevog jajnika). Jače me zaboli kad npr. dignem nogu ili pritisnem na to mjesto. Inače me na tom mjestu ne boli. Čak mi se ta bol niti ne javlja pri svakoj ovulaciji. Papa testovi i ginekološki pregledi su u redu. Da li je bol koju opisujem zabrinjavajuća? Može li imati utjecaja na planiranu trudnoću?
Hvala!
Jelena

Doc dr. sc. S. Kupešić

26.07.2001. 19:56

Poštovana gospođice Jelena,
Bolnost koju navodite može se smatrati fiziološkom (uzrokovana je fiziološkim stanjem - ovulacijom), stoga Vas ne bi trebala zabrinjavati. Ukoliko bolnost potraje možete posjetiti liječnika kako bi siključilo postojanje tzv. funkcionalne ciste (folikularne ili ciste žutog tijela) koje se smatraju posljedicom ovulacije i ne zahtijevaju nikakvo provođenje terapije, već samo redoviti nadzor. Smatra se da ovakve promjene nemaju nepovoljan utjecaj na buduću trudnoću.