Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi i cudna menstruacija


Autor Poruka

Sunnylady94

08.06.2020. 14:05

Postovani,

Imam 26 godina i menstruacija mi je po kalendaru i aplikaciji koju pratim na mobilnom telefonu trebala doci 27.4., medutim nije dosla. Znalo se dogadati vec da mi menstruacija kasni i to cak ponekad i vise od 14 dana nakon cega bi ju uredno dobila. Dan prije toga sam bila na izletu i zbog ogranicene mogucnosti koristenja wc-a, trpila sam za obaviti malu nuzdu. U periodu iza toga, ne odmah nego nakon par dana, ne sjecam se tocno koliko, javila mi se situacija gdje mi se povecala potreba za odlazenjem na wc kako bi obavila malu nuzdu. Ne znam je li to povezano s ovim sto sam prethodno napisala ili nema nikakve veze jedno s drugim. Uz tu pojacanu potrebu za odlaskom na wc, nakon sto bi obavila malu nuzdu osjecala bi kao da uopce netom prije nisam bila na wc-u i pritisak bi mi bio na donjem dijelu trbuha (gdje je mjehur i jajnici). Tako bi mi se znalo dogadati recimo dan do dva prije nego bi mi nastupila menstruacija, ali ovo sada je potrajalo vise...mislim oko 4-5 dana, ako ne i vise, stvarno se ne mogu sjetiti zbog cega sam bila jako zabrinuta. Jucer sam medutim na ulosku prvo primjetila smedi iscjedak i imala sam bolove zbog kojih sam popila neofen forte te kada sam isla na wc primjetila sam dok sam obavljala malu nuzdu da mi paralelno s tim ide i krv kao kad dobijem menstruaciju. Cijeli dan jucer sam imala i grceve u nekom slabom intezitetu. Danas medutim na ulosku vidim tek poneki trag krvi s tim da je krv jako svijetle boje, a ista je situacija i kada se obrisem papirom sto mi je cudno jer inace mi je krvarenje dosta obilno i tamnije boje. Danas takoder osjecam pritisak na jajnicima, vise na desnoj strani nego lijevoj i bol u donjem dijelu leda. Naglasavam da nisam imala spolne odnose. Dosta sam zabrinuta jer mi je ovo prvi put da se susrecem s ovakvom situacijom pa Vas molim za pomoc.

Unaprijed hvala!!

Ivo Balenović, dr. med.

08.06.2020. 14:25

Poštovana, menstruacije ne moraju uvijek biti istog intenziteta i duljine trajanja. Ponekad se, zbog hormonske neravnoteže oskudno krvarenje može nastaviti nakon menstruacije ili joj prethoditi. Nema razloga za brigu.

Sunnylady94

08.06.2020. 20:15

Postovani,

zahvaljujem Vam se na brzom odgovoru!

Lijep pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

09.06.2020. 13:30

Nema na čemu.