Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi u trudnoci


Autor Poruka

IvaLu

24.10.2019. 13:40

Postovani,
U 18 sam tjednu trudnoce,u 10 tjednu sam imala krvarenje koje je nakon pocetka terapije dufastoneom stalo.Svakodnevno osjecam bolove u trbuhu,skroz nisko u zdjelici.Do sada su svi pregledi i uzv prosli uredno beba napreduje no brinu me ti bolovi.Ovo mi je druga trudnoca,prosla je zavrsila carskim rezom prije 10 godina,pa me zanima dal je to mozda razlog bolova.
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

26.10.2019. 02:20

Poštovana, u trudnoći maternica pritišće na okolne organe, ligamenti se zatežu, a oko 18. tjedna trudnica počinje osjećati dijete. Sve to može uzrokovati lagane bolove u donjem dijelu trbuha. Ožiljak nakon carskog reza također možete 'osjećati'. Važno je da nema krvarenja jer je to siguran znak prijevremenog otvaranja.

IvaLu

26.10.2019. 14:15

Postovani,
Bolovi su ponekad dosta intenzivni osobito u predjelu zdjelice s obje strane.Nekad su kratkotrajni,a nekad traju satima.Pomalo me sve to brine,u prvoj trudnoci nisam imala takvih problema.Svi nalazi su uredni jedino urinokulturu nisam radila.Pokrete djeteta jos uvijek ne osjecam stalno vec povremeno i dosta su blagi ti udarci.

Ivo Balenović, dr. med.

26.10.2019. 20:05

Poštovana, bez pregleda je nemoguće reći koji je uzrok bolovima, no vjerojatno se radi o tzv. Braxton Hicksovim kontrakcijama. To su spontane i neredovite kontrakcije koje trudnice najčešće počnu osjećati oko 20. tjedna trudnoće. One se javljaju u nepravilnim razmacima, traju oko minutu i trudnice ih doživljavaju kao nelagodu. Neke trudnice ih uopće ne osjećaju, dok ih druge osjećaju svakodnevno.

gabyca2505

26.03.2021. 08:10

Poštovani, trudna točno 19 tjedana.trudnoca uredna. Prije nekih par dana poceli bolovi u pubičnoj kosti .pretpostavljam da je to sve posljedica širenja, aii pošto mi je ginekolog trenutno na godisnjem pa me zanima ipak dali je to za zabrinuti se ili je u mome slucaju to normalna bol.
Hvala na odgovoru. s postovanjem

Ivo Balenović, dr. med.

26.03.2021. 12:30

Poštovana, to je uobičajena i normalna pojava u trudnoći. Samo ako bi primijetili krv/sukrvicu javite se u hitnu službu.