Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


BPD


Autor Poruka

anita

03.07.2002. 15:21

Poštovana doktorice Kupešić,

od prvog ultrazvuka ustanovljen je BDP ispod prosjeka (u 20 tjednu-40, u 26-60, u 34-80) Rekli su mi da je glavica manja od prosjeka ali da je morfološki sve u redu i da se ne brinem. Na zadnje ultrazvuku u 37 tjednu BDP je bio 82, femur 70, abd 32,5. Sve je i dalje uredno ali mi je ta doktorica sada preporučila zbog male glavice da idem specijalisti jer joj je to sumljivo. Ja imam još dva i pol tjedna do poroda recite mi da li se uopće i može što sada napraviti i da li Vi mislite da je to jako zabrinjavajuće. Inače to mi je druga trudnoća, ni sa prvom ni sada nisam imala nikakve komplikacije, niti sam pila kakve tablete. Imam 31 godinu i dobila sam 11 kila. Beba je navodno žensko.

Unaprijed zahvaljujem,

Anita

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

03.07.2002. 20:08

Poštovana,
Ukoliko je glavica simetrično manja i ne pokazuje nikakvih morfoloških odstupanja, mislim da 2.5 tjedana prije poroda ne biste trebali raditi nikakvih dopunskih pretraga. Pretpostavljam da je ultrasoničar učinio i pregled obojenim doplerom kako bi ustanovio protok krvi u uteroplacentnim i fetalnim krvnim žilama. Ukoliko je i ovaj nalaz uredan, kao i morfološki tada smireno čekajte termin Vaše trudnoće. Puno sreće.