Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Anemija


Autor Poruka

Gogac

02.07.2002. 19:32

Poštovana doktorice, nalazim se u 17 tjednu trudnoće i muči me manjak eritrocita znam da je normalno da se u trudnoći javlja anemija ali mene zanima što mogu poduzeti u svezi toga. Moja doktorica tvrdi da je to zbog manjka željeza a ovo su moji rezultati vađenja krvi- Željezo 23,eritrociti -3.21, hemoglobin -106 , hematokrit - 0.300. Zanima me s obzirom na nalaz da li trebam uzimati dodatne preparate željeza (uzimam prenatal) i koji bi to bili.Također me zanima, uz Prenatal mislim da bi trebala uzimati još dodatno i kalcij pa vas molim da mi kažete koji preparate kalcija bi smjela uzimati (da li mogu biti u šumećem obliku).Unaprijed zahvalna

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

03.07.2002. 12:06

Poštovana,
Preporučila bih primjenu sirupa Ferohel, alternativno dolazi i primjena tableta Retafol. Savjetovala bih da u prehrani povećate unos hrane bogate željezom , vitaminima i mineralima. Što se tiče unosa kalcija možete ga uzimati u obliku šumećih tableta.