Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


chloramphenicol


Autor Poruka

Lea

11.04.2002. 09:27

Stovana dr.Kupesic!

Mene zanima da li se mast za oci 'chloramphenicol',cini mi se da je 1%-tna,smije primjenjivati kod upalnog procesa korijena stidne dlacice?
Ja sam to par puta samoinicijativno ucinila,i to mi je pomoglo, i to vrlo brzo,pa me sada zanima da li ta mast moze kojim slucajem stetiti.
Unaprijed zahvalna na odgovoru.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

14.04.2002. 12:25

Poštovana,
Primjena kloramfenikola ne bi smjela štetiti ukoliko se upotrebljava pri infekciji u području folikula dlake vanjskog spolovila, ali se umjesto nje mogu koristiti sredstva poput Betriona, Bivacin spreya i sl. Ova sredstva nikako se ne bi smjela nanositi na sluznicu , već ih je dozvoljivo samo koristiti u području izvanjskih dijelova spolovila.

Lea

15.04.2002. 10:25

Molim Vas,recite mi onda,koje sredstvo se smije primjenjivati NA SLUZNICI ili ako slucajno dodje u doticaj da ne bude problema.Ako mi mozete preporuciti neku mast,bila bih Vam zahvalna!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

18.04.2002. 14:17

Poštovana,
Mast Cloramphenicol možete upotrebljavati nanošenjem na kožu, ali se ne savjetuje nanositi je na sluznicu. UKoliko postoji potreba nanošenja na sluznicu preporučila bih primjenu kreme Dalacin.