Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sto jos?


Autor Poruka

Silvija

11.04.2002. 08:52

Pozdrav!

Imam 24 godine i prije pola godine sam prvi puta imala spolni odnos s mojim partnerom.
Kao zastitu smo koristili prezervative (On) i ja sam uzimala kontracepcijske tablete, jer smo zeljeli biti potpuno sigurni da ukoliko dodje do bilo kakvih iznenadnih situacija (puknuce prezervativa i sl.) da smo jos uvijek zasticeni.
NO, buduci da mi tablete ne odgovaraju, molila bih Vas da mi savjetujete koji bi jos oblik kontracepcije osim samih prezervativa mogli koristiti?

Hvala unaprijed!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

14.04.2002. 12:28

Poštovana,
S obzirom da se radi o mladim spolnim partnerima mogla bih Vam preporučiti primjenu dijafragme, o kojoj se možete informirati kod nadležnog liječnika. Ona također priječi nastup lokalne infekcije (osobitog je zaštitnog učinka na cerviks), a sigurnost joj je naročito povišena ukoliko se upotrebljava zajedno s prezervativom.

Silvija

15.04.2002. 09:02

Hvala Vam na odgovoru!

Molila bih Vas jos samo da mi kazete ukoliko ima jos kakav oblik kontracepcije koji bih mogla koristiti, osim dijafragme.
Znam da postoji spirala, ali taj oblik se moze koristiti tek nakon poroda.
No, zanima me postoje li neke kreme ili nesto slicno?

Hvala unaprijed na pomoci!!

Pozdrav!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

18.04.2002. 14:19

Poštovana,
Osim intrauterinog uloška, dijafragme, oralnih kontraceptiva postoje još i spermicidne kreme i supozitorija. Na našem tržištu dugo vremena je prisutna krema antispermicidne prirode pod nazivom Delfen.