Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Chromo lsk hsk


Autor Poruka

MOLIMVASPOMOC

05.11.2020. 14:05

Postovani, imam 37g nakon 3 g ne uspjesnog pokušavanja da zatrudnim moji u klinici mehr salju da radim ovu operaciju chromo lsk hsk...... Laparoskopija i histeroskopija.... Do sad su svi nalazi bili uredni ovulacije potvrdjene sa puno folikulometrija uvijek tocne.. Sto mi mozete reci o tom potezu? Il je bilo bolje da sam odmah isla na ivf... Sobzirom da imam dosta nizak amh... Tu sam u njemackoj pa mi jezicna barijera radi dosta problema da se razumijem bolje... Hvalaa

Ivo Balenović, dr. med.

06.11.2020. 11:35

Poštovana, laparoskopija u kombinaciji sa histeroskopijomje je često dio procesa liječenja steriliteta i pripreme za biomedicinski potpomognutu oplodnju. Pomoću laparoskopije se najbolje procjenjuje stanje reproduktivnih organa u zdjelici, dok se histeroskopijom gleda unutrašnjost maternice i jajovoda. Tom prilikom se mogu riješiti eventualne promjene u maternici i u jajovodima (miom, polip, priraslice) koje mogu stvarati smetnju za oplodnju.

MOLIMVASPOMOC

06.11.2020. 12:05

Hvala vam na brzom odg... Navezala bi jos jedno sto me brine... Znaci od moje 18g nekad godisnje nekad u 3g jednom osjetim ostru jaku bol oko pupka vise na desno.. Kad blago masiram taj dio bol se pomalo siri i ublazava. Uvijek je trajala po par minuta... Pa godinama nema... Al kad dodje jasno je se sjetim jer uvijek isto.. Zadnji nekoliko godina takva bol pocela dogadjati cesce... Recimo svaki par mj. I traje duze... Imam redovne uredne stolice.. Recimo imala sam je nocas. Uvijek se dogadja tokom spavanja probudi me. I trenutno imam mengu nez dali je povezano. Radila sam uzv na tu temu vise puta u zadnje 2g... Jedino sto se vidjelo je visak zraka u crijevima.... Jel moguce da bas to izazova takvu bol? Ili od nervoze koja je prisutna? Nekako se bojim reza u području pupka ako bas tu nest ima.. Na dodir podrucje mekano nema kvrzica nit icega pregledavao je i doktor. A i sama.. (jedino ovima pred operaciju zaboravila spomenit) Pa bih vas molila jos jedno misljenje.. Sto bi to moglo biti? Hvala sto postojite ovdje za nas!

Ivo Balenović, dr. med.

07.11.2020. 11:45

Laparoskopijom će se pregledati mala zdjelica i trbušna šupljina. Samo na taj način mogu se vidjeti promjene koje mogu uzrokovati tegobe (mala žarišta endometrioze, priraslice i sl...) i odstraniti. Klasičnim pregledom i uzv-om te sitne promjene nisu vidljive.

MOLIMVASPOMOC

08.12.2020. 13:45

Postovani,
Volila bi da mi komentirate otpusno pismo prevod je iz gugla al nadam se dovoljno jasan... Povijest i tijek: 37-godišnji pacijent predstavio nam je 18. studenog 2020. primarnu sterilnost i želju za djecom, dismenoreju za daljnjim pojašnjenjem dijagnostičkom histeroskopijom s kiretažom linija i dijagnostičku laparoskopiju s kromopertubbacijom. Postupak je proveden 18. studenoga 2020. bez ikakvih problema. Intraoperativno nije bilo histeroskopskih abnormalnosti, laparoskopija je pokazala fundamski miom koji nije uklonjen i upitna žarišna točka endometrija na peritoneumu maternice koja je izrezana. Inače se ne mogu identificirati daljnja žarišta endometrija. Na kromopertubaciji, cijevi su odmah bile kontinuirane s obje strane. ...... Mene zanima kakva je to kiretaža radjena? I mogu li kad nastupi menstruacuja (kasne mi vec 11 dana) koja ce valda doc racunajuc od dana operacije.... Dali u sljedecem ciklusu mogu prirodno radit na bebi dok cekam termin za mpo koji je zbog korone trenutno ne moguca misija... I da tek se cekaju rezultati uzoraka koji su poslani na analzu. Puno bi mi znacio vas komentar (i savjet) za bolje razumijevanje... Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

09.12.2020. 11:50

Poštovana, nalaz ne pokazuje nikakvu veću patologiju maternice i jajovoda. Histeroskopski (pregled unutrašnjosti maternice) nije uočena nikakva patologija materišta (polip, miom...). Učinjena je dijagnostička kiretaža radi analize endometija (sluznice maternice). Oba jajovoda su prohodna. Laparoskopskim pregledom male zdjelice (jajnika, 'vanjske strane' maternice i jajovoda) je utvrđen miom na fundusu (na vrhu maternice). Takav smještaj mioma ne ometa oplodnju i stoga nije odstranjen. Izvana na maternici su uočena i odstranjena manja žarišta endometrioze. Veća i udaljenija žarišta endometrioze nisu nađena. Čeka se patohistološki nalaz. Možete slobodno raditi na trudnoći.

MOLIMVASPOMOC

12.04.2021. 09:50

Zelim vam zahvaliti na prethodnim odgovorima... Da, nakon chromo lsk hsk ostala sam prirodnim putem trudna iz prvog ciklusa...(nakon 3,3g) Hvala vam za vjetar u ledja!... Sada sam 16+3... Trudnoca do sada skolska... Sve u redu radila sam i dodatne pretrage sve osim aminocinteze... Rezultati uredni.. Nosim curicu.... E sad kratko pitanje.... Doputovala sam prije par dana pa zbog izolacije ne mogu ranije svom ginekologu... A osjecam onako kao bol u misicu gdje je struk na desnoj strani... Nekako površinski ali cim stojim duze od 15ak min dodje.. Tupa bol vise iritira nego sto je intenzitet jak.... Jel to neko sirenje necega ili ipak da hitno odem doktoru.? Regularna kontrola mi je za 9 dana. Hvala i srdacan pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

12.04.2021. 16:35

Poštovana, to su normalne stvari u trudnoći. Maternica raste i pritišće okolne organe, ligamenti se zatežu i sve se to osjeća-