Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cilest


Autor Poruka

vesna

16.06.2001. 23:31

Poštovani,
rodila sam prije 7 tjedana i nastupila je prva menstruacija.Da li griješim što sam počela uzimati Cilest, s obzirom na to da dojim, ali mi je mlijeko vrlo slabo i nedovoljno za dijete,te ga dohranjujem.Može li se Cilest izlučiti u mlijeku, i što to može značiti za dijete?
Hvala.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

19.06.2001. 13:00

Poštovana gospođo Vesna,
Dva mjeseca nakon poroda može se započeti s primjenom kontracepcije (niskodozažnih preparata poput Cilesta), ali s napomenom da ovakva kontracepcija može dovesti do smanjenja laktacije. Nisko-dozažne kontracepcijske tablete ne bi smjele naštetiti Vašoj bebi, ali kao što sam napomenula mogu uvjetovati smanjenje produkcije majčina mlijeka. Ipak, najčešće se pacijentice koje planiraju dojiti tijekom duljeg razdoblja ne odlučuju se za primjenu oralne konracepcije upravo iz prije napomenutog razloga. Stoga, morate sami odlučiti da li ste stimulirani nastaviti s dojenjem i u kojem opsegu.