Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vezano uz bolni pms


Autor Poruka

franka

16.06.2001. 14:18

Poštovana Doc. dr.sci. Kupešić!

Vrlo sam zahvalna na vašem prijašnjem odgovoru, pohvaljujem Vaš rad i zaista sam sretna što se i ovim putem može doći do pomoći u riješavanju naših problema.
Imala bih još jedno pitanje , naime u odgovoru ste mi preporučili korištenje niskodozažnih pilula, ja sam već spomenula da sam koristila tablete u tu svrhu(kroz 2,5 godine), no prestala sam jer su mi izazivale jake mučnine a i imam probleme sa cirkulacijom . Koristila sam trinovum i triqilar.
Da li bi Cilest, koji ste Vi spomenuli bio bolji izbor, u riješavanju pms-a a da nemam mučnine?
Zahvaljujem!!!!!!!!!!!
Vitaminske preparate kao i magnezij trošim ionako, no, povremeno.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

19.06.2001. 12:47

Poštovana gospođo Franka,
Premenstraulni sindorm (PMS) bi se doista mogao najefikasnije suzbiti primjenom oralnih kontraceptiva ukoliko ćete ih dobro tolerirati. Cilest se čini dobrim odabirom ukoliko nemate kontraindikacija za njihovu primjenu. U obradi prije započinjanja terapije trebale bi se učiniti klasične laboratorijske pretrage poput KKS,SE, ŠUK, koagulograma, jetrenih proba i pretraga urina. U slučaju da su nalazi uredni možete započeti primjenu Cilesta. Nadam se da će smetnje vezane uz PMS prestati, ali isto tako da nećete imati neželjene smetnje poput mučnina. Moram napomenti da se katakada mogu javiti smetnje poput mrljastih krvarenja tijekom prvih mjeseci primjene koje Vas nikako ne bi trebale pokolebati u daljnjoj terapiji, jer se ove subjektivne tegobe ubrzo povlače nakon nekog vremena. Nadam se da ćete efikasno suzbiti PMS, te da ćete Vašim narednim dopisom izvjestiti nas o smanjenje Vaših tegoba.