Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cilest


Autor Poruka

Sandra

25.06.2002. 10:47

Poštovana dr. Kupešić,

Ovo je treće pakiranje Cilesta koje sad koristim, ali sam prokrvarila iako su mi u pakiranju ostale još dvije tablete. Te ću tablete sad naravno popiti do kraja, ali me zanima što dalje. Naime, u prvom i sad u trećem ciklusu korištenja Cilesta došlo je do probojnog krvarenja pred sam kraj. Zanima me da li da nastavim uzimati i četvrto pakiranje bez obzira na sve ili da se jednostavno vratim na svoj prirodni ciklus budući da mi je Cilest preporučen ne zbog kontracepcije već zbog regulacije ciklusa koji mi je bio uvijek između 28 i 35 dana. Zbog ovih razlika sam počela uzimati Cilest, a stvar je sad još gora nego prije. Može li razlog tom krvarenju biti nedovoljna količina hormona koju Cilest sadrži? Ako se vratim na prirodni ciklus mogu li se očekivati neki problemi kao ovakva krvarenja ili do toga ne bi trebalo doći? Što mi Vi preporučate? Dalje korištenje Cilesta ili povratak na prirodni ciklus?
Inače imam 23 godine i svi su nalazi u potpunosti uredni, i papa nalaz i ultrazvuk koji su napravljeni u travnju.

Unaprijed Vam puno hvala na Vašem odgovoru.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

25.06.2002. 22:49

Poštovana,
S obzirom da su Cilest tablete niskodozažne tablete probojna krvarenja javljaju se uslijed niske doze hormona. S obzirom da ste započeli primjenu Cilesta u svrhu regulacije ciklusa obratite se Vašem liječniku koji će na temelju Vašeg hormonskog statusa ocijeniti povoljniji oblik terapije (npr Diane ili Stediril M). Naime, odabir terapije ovisi o nalazu hormonskih parametara i ultrazvučnoj slici Vaših jajnika.

Sandra

27.06.2002. 22:14

Poštovana dr. Kupešić,

U međuvremenu sam bila kod svojeg ginekologa i on mi je predložio dvije mogućnosti. Jedna je da i dalje nastavim uzimati Cilest, a da do ovakvog mrljastog krvarenja više ne bi trebalo dolaziti jer ovakva krvarenja prestaju nakon 2 - 3 mjeseca. Druga mogućnost je prelazak na Stediril M. Što bi mi Vi preporučili? Naime, strah me da će se ovo krvarenje ponovo desiti. Koja je najbolja solucija u ovom trenutku? Ja sam čak razmišljala da prestanem s uzimanjem pilula i da se vratim prirodnom ciklusu. Što mislite o tome?

Hvala Vam još jednom.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

30.06.2002. 16:16

Poštovana,
S obzirom da ste odabrali Cilest u svrhu zaštite od neželjene trudnoće, savjetujem Vam da nastavite s njegovom primjenom, jer će nus-pojave najvjerojatnije nestati tijekom već narednog m. ciklusa.