Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


TRUDNOÆA


Autor Poruka

ÐURÐICA

19.06.2002. 21:20

Poštovana doktorice !
Planiram trudnoću i sada su mi plodni dani .Budući da sam prehlađena,da li bi prehlada utjecala na plod (naravno,ako bi došlo do trudnoće).Hvala na odgovoru.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

20.06.2002. 14:55

Poštovana,
Određeni mikroorganizmi koji uzrokoju akutnu upalu ždrijela i dišnih puteva mogu negativno utjecati na plod. Ukoliko dođe do takvog utjecaja, neće ni doći do implantacije nego će se plod pobaciti prije nego što Vi postanete sbjesni da je do oplodnje uopće došlo. U slučaju da se zametak ipak implantira, s velikom sigurnošću možemo tvrditi da do oštećenja nije ni došlo jer u ranoj trudnoći štetne nokse djeluju na principu "Sve ili ništa".

ivana

26.06.2002. 23:58

Poštovana,
imam dijete od sedam godina, već šest mjeseci pokušavam zatrudniti uz redovit spolni odnos, no bezuspješno.
Da li razlog tome može biti prevelika pauza od rođenja prvog djeteta.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

30.06.2002. 16:17

Poštovana,
Kod Vas se radi o tzv sekundarnoj neplodnosti, te Vam preporučam da se obratite nadležnom liječiku kako bi otkrio uzrok Vašeg problema (ispitao hormonski status, prohodnost jajovoda, isključio postojanje infekcije, ispitao spermiogram supruga i sl).