Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cilest


Autor Poruka

Sandra

16.12.2001. 14:28

Poštovana !

Pijem Cilest skoro dvije godine i do sada nisam imala nikakvih problema, dapace, ciklus mi je postao redovan i menstruacije manje bolne. Ali nedavno sam na ovom forumu procitala email jedne djevojke koja je napisala da je Cilest zastarijeli kontraceptiv i u nekim zemljama zabranjen. Pa me zanima sto Vi mislite o Cilestu. Da li je istina da je taj kontraceptiv los ?

Puno Vam hvala na odgovoru,
Sandra

Doc dr. sc. S. Kupešić

16.12.2001. 22:02

Poštovana,
Osim upita ove pacijentice nadam se da ste pročitali i moj odgovor. Ovaj tip kontraceptiva spada u novu generaciju niskodozažnih bifazičnih oralnih kontraceptiva koji ima veoma dobru prihvaćenost kako od pacijentica, tako je i vrlo često prepisivani preparat od strane brojnih specijalista i spada među najprodavanije kontraceptive u posljednjih pet godina. Ukoliko ga dobro podnosite i nemate nikakvih nus pojava, a oralna kontracepcija je Vaš izbor nema razloga da razmišljati o promjeni preparata.