Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problem


Autor Poruka

Dunja

15.12.2001. 20:48

Stovana doktorice Kupresic!
Molim Vas za savjet. Imala sam krvarenje par dana poslije menstruacije, trajalo je 6 dana. Ta menstruacija mi je dosla 8 dana ranije, sto mi se jos nikad nije dogodilo. Krvarenje (poslije menstruacije) je bilo praceno jakim bolovima. Bila sam kod doktorice, i ona je rekla da su to folikulne ciste, koje su mi najvjerojatnije dosle zbog stresa, kao i da mi je menstruacija dosla ranije zbog stresa. Rekla je da to nije nista opasno i dala mi Dabroston 10 mg. Buduci da bi ja htjela dijete, kaze da te ciste nisu opasne i da nece utjecati na ovulaciju.
Molim Vase misljenje! Unaprijed puno hvala!

Doc dr. sc. S. Kupešić

16.12.2001. 22:06

Poštovana,
Ukoliko se doista radi o folikularnim cistama (pretpostavljam da je liječnica učinila ultrazvučnu i ginekološku pretragu) nemate razloga za zabrinutost i strah od nemogućnosti zanošenja. Oblik preporučene Vam terapije (progestagen poput Dabrostona) u Vašem je slučaju zadovoljavajući terapija koja bi trebala riješiti Vaš problem. Štoviše, ukoliko i zanesete tijekom primjene Dabrostona ovaj lijek neće imati nepoželjan utjecaj na Vašu potencijalnu trudnoću.