Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cilest i pauze


Autor Poruka

Mala

04.08.2003. 00:28

Koristim Cilest 6 mjeseci zbog problema s ciklusom ( neredovite menstruacije ). Cilest je to savršeno regulirao, pila sam sve po propisu, nakon 21 dan pauza, pa krvarenje....Zanima me mogu li odmah nakon 21.dana ponovno početi uzimati novi ciklus tableta, tj. kako bih izostavila krvarenje koje odgovara menstruaciji?? Znam da to i nije baš preporučljivo, ali bit ću na napornom putovanju i bilo bi mi mnogo lakše kada bih to malo "odgodila". Je li to preopasno i ima li kakvih štetnih posljedica??

doda

24.08.2003. 17:56

Imam 16 i pol god.I prije par dana imala sam prvi spolni odnos sa dečkom!Razmišljam o uzimanju kontracepcijskih pilula,koje bi mi najbolje odgovarale?Da li bi mi naštetile organizmu?A da ne idem ginekologu, jer mi je neugodno,nisam nigdje upisana i ne bi htijela da mi sazna mama da idem ginekologu! Molim Vas da mi odgovorite na pitanje o kontracepcijskim pilulama!!!! Prvu menstruaciju dobila sam krajem sedmog ili početkom osmog razreda, a sad ću u treći razred!
Menstruacije su mi redovite,dolaze svakih 30 dana i traju 6 dana i srednje obilne su! Zadnju sam imala 1.8.2003. Je li istina da dečkima pri spolnom odnosu kondom smeta? Molim vas da mi odgovorite što prije!Unaprijed HVALA!!!!

prof. dr. Josip Djelmiš

06.09.2003. 16:58

Poštovana Doda,
Javite se svom ginekologu, koji će Vam prepisati hormonsku kontracepciju ukoliko za to ne postoji kontraindikacija.