Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


CIN II


Autor Poruka

Sara

16.07.2002. 20:41

Poštovana liječnice, u četvrtom mjesecu dobila sam rezultat PAPA testa CIN II. Uslijedila je terapija s Doksiciklinom i vaginaletama Geonistin. Kontrola je tek u rujnu pa me zanima : kolika je vjerojatnost da problem nije dokraja riješen tj. koliko je opasan rezultat CIN II. TAkođer me zanima je li bolje nakon što sam iskoristila propisane lijekove pri odnosima koristiti kondom?
Puno hvala!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

17.07.2002. 16:54

Poštovana,
Dok nemate rezultate detaljne obrade koji uključuju mikrobakteriološku analizu (cervikalni obrisak na klamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, aerobe i anaerobe) i identifikaciju humanog pailoma virusa , ne mogu Vam dati podataka o daljnjem slijedu dijagnostičkih i terapijskih mjera u Vašem slučaju. CIN II se u nekih pacijentica uspješno liječi konzervativnim metodama i ne zahtijeva kirurški pristup, dok se u drugih pacijentica može javiti progresija nalaza i kirurško liječenje smatra se nezaobilaznim rješenjem.
S obzirom na odstupanje u Papa nalazu svakako bih savjetovala zaštitu kondomom tijekom spolnog odnosa te učiniti cervikalni obrisak kako biste ustanovili da li je došlo do normalizacije nalaza.