Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ciste!


Autor Poruka

Luce28

26.06.2013. 01:10

Poštovani, imam 22 godine, pred godinu dana mi je ginekolog otkrio da imam policistične jajnike, i da mi je jedan jajnik uvećani. a prije toga sam 3 godine pila pilule. jer sam ispočetka imala jako neredovite cikluse čak sam znala jednom na 2,3 mj dobiti. nakon što sam prestala piti ginekolog mi je dao tu dijagnozu i ja sam na svoju ruku rekla da želim biti bez pilula neko vrijeme da vidimo kako će biti. cikus mi se stabilizirao sad je 31-37 dana. i traje 4-6 dana, s time da mi je sad zadnja trajala jedva 3 dana i krvarenje je bilo kao zadnji dan. jako osjećam plodne dane, jajnici me užasno bole.. počela sam i pratiti iscjedak i sama čak vidim da ovulacija nekad bude, a nekad bude jednom na 3,4 mj. ali trenutno ne želim zatrudnjeti.
Što mislite koji je najbolji lijek za ciste? Pilule? Koje? Najviše se želim riješiti bolnih jajnika.
I još jedno pitanje, sitni prištići oko bradavica, da li su normalna pojava? neke žene to navode kao jedan od simptoma trudnoće.
hvala Vam!

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.06.2013. 23:25

O nikakvoj trudnoći se ne radi. Za pcos se obično daju Diane,Yaz, Yasmin, itd.

Misic12345

25.05.2021. 17:45

Poštovani, na 27.dan ciklusa sam bila na pregledu kod GIN. Vidio je da je 1 jajnik policističan i 1 vodenu cistu, dosad nikad prije nije bio. GIN je rekao da nije ništa strašno u nije mi prepisao nikakve tablete. I mam 24 godine. GIN me pitao je li mi tada 17.dan ciklusa a bio je 27. Danas mi je 33.dan i menstruacije još nema a grudi su mi se nakon pms-a ispuhale i osjećam kao da ću dobiti menstruaciju. Ciklusi mi variraju 28-33 dana a jednom u 2 godine su 47 dana. Je li moguće da nisam imala ovulaciju? Imala sam nezaštićene odnose u vrijeme kad su trebali biti plodni dani. Postoji li mogućnost trudnoće? Hvala na odgovorima

Ivo Balenović, dr. med.

26.05.2021. 11:20

Poštovana, ako Vam liječnik ništa nije propisao, vjerojatno se radi o blago policističnom jajniku koji ne remeti hormonsku ravnotežu. Ne mogu znati da li je ovaj ciklus bila ovulacija. Ako sumnjate na trudnoću savjetujem da uradite test.