Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ciste na jajniku


Autor Poruka

dani27

18.09.2019. 00:55

Postovani. Bila sam na pregledu i prilikom ultrazvuka ginekolog je primjetio cisticnu tvorbu na lijevom jajniku ali nije siguran tocno..fa moze biti i endometrioza. Kako se lijeci, utjece li na zacece? Imam 28 god. Neredovite menstruacije od 26-35 dana. I jos mi je rekao da imam malu pregradu na maternici i da je vjerojatno urodeno i da imam najlaksi oblik da nebi trebao smetati pri trudnoci. U nastavku cu Vam napisati nalaz.
L.o cisticna tvorba 29 mm ispunjena homogenim sadrzajem djelomice na jednom polu inhomogen CD tek periferno vaskularizacija (endometriom susp, ev HAF)
D.o b.o sa kolabiranim folikulom, retrouterino bez sl.tekucine. Dg Subseptus uteri. I da ponavljam ultrazvuk nakon 3 mj iza menstruacije. Molim Vas vase misljenje. Hvala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

18.09.2019. 10:25

Poštovana, prema nalazima sigurno neće biti problema sa ostvarivanjem trudnoće. Cista na jajniku može biti endometriotska, ali obzirom na veličinu neće raditi smetnje. Ukoliko se radi o hemoragičnoj cisti ona će spontano nestati bez ikakvog liječenja. Potrebna je samo UZV kontrola. Savjetujem da uradite Ca -125. Taj marker je povišen kod endometrioze.