Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Fertilup i PCOS


Autor Poruka

monn_3

20.09.2019. 00:25

Poštovani,

budući da nisam pronašla temu koju odgovara mojem pitanju, otvorila sam novu.
Suprug i ja radimo na djetetu, ali zbog neredovitih mjesečnica nisam uspjela ostati trudna. Nakon konzultacija s mojim ginekologom, ustanovljeno je da imam pcos i prepisao mi je INOFOLIC prašak koji sam pila nekoliko mjeseci, ali nije se vidio napredak jer mi mentruacija i dalje nije dolazila. Onda sam pokušala sa Fertilupom (na svoju ruku) i nakon 5 mjeseca izostanka mjesecnice konačno je dosla 3.9. nakon dva tjedna od početka uzimanja kapsula i trajala je 10 dana ( skoro pet dana duže nego inace). Pijem i dalje fertilup svakodnevno po dvije kapsule kako je preporučeno, ali me brine što imam smeđkasti iscjedak koji me prati skoro pa svakodnevno od kraja mjesecnice. Kod svog ginekologa sam naručena tek za tri tjedna. Jeli moguće da me iscjedak prati jer Fertilup djeluje na ciste na jajnicima ili bih se trebala javiti svom gin ranije?

Ivo Balenović, dr. med.

20.09.2019. 21:55

Poštovana, oskudno krvarenje prije i nakon menstruacije posljedica je neadekvatnog lučenja hormona progesterona. Budući da planirate trudnoću, savjetujem terapiju Duphastonom (progesteron) u drugoj fazi ciklusa.