Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Crvenilo


Autor Poruka

Sanja

03.02.2002. 11:10

Postovana!

Prije dva mjeseca, zbog pregleda stitnjace, napravila sam pauzu u uzimanju Cilesta. Stitnjaca je u redu, ali sam prvi put dobila Candidu. To sam lijecila vaginaletama prema uputama doktorice i sada je u redu. Medutim, jucer navecer me je jako peklo kada sam mokrila i to izmedju malih usana. Na jednom dijelu s obje strane nalazi se crveni dio, ako i ima kakav pristic, ne vidim ga. Inace ne boli, samo pece kada mokrim. Do doktorice, zbog svog radnog vremena, mogu doci tek u srijedu, pa me zanima sto bi to moglo biti i da li trebam pod hitno otici doktoru.
Inace, spolno sam aktivna 2.5 godine i spavala sam jedino sa svojim deckom, a dosada nismo niti on niti ja imali ikakvih problema.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru !

Doc. dr. sc. S. Kupešić

03.02.2002. 16:22

Poštovana,
Ova iritacija i crvenilo u predjelu usana ne mora signalizirati ozbiljan problem. Smetnje će se vjerojatno umanjiti ispiranjem s otopinom kamilice koja djeluje blagotvorno u ovakovim situacijama. Ipak, ukoliko ovo stanje potraje ili dođe do pogoršanja simptoma tijekom narednog dana preporučila bih da se obratite ginekologu kako bi uveo potrebitu terapiju.