Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Čudan rezultat testa na trudnoću uz kontracepciju


Autor Poruka

amorevirginali

31.12.2020. 14:55

Poštovani, imam pitanje za Vas. Naime, pijem 4. pakiranje Belare. Otkad pijem tablete, niti jednu nisam preskočila, iz prethodnog, 3. pakiranja sam tablete pila ne baš svaku u isto vrijeme (najveća razlika je bila odstupanje od 2ipo, 3 sata). Imala sam neko slabašno krvarenje u sedmodnevnoj pauzi. Počela sam s novom kutijom osmi dan i sad sam na 7. tableti. Za vrijeme pijenja trećeg pakiranja sam imala odnose prilikom kojih nismo koristili drugi vid zaštite. Ima nekoliko dana ja se osjećam loše, pogotovo ujutro, kao da imam blago povišenu temperaturu i muku kad pogledam hranu. Napravila sam PrimaTest i u kontrolnom prozoru se pokazala debela i pigmentirana crta što znači da sam ga napravila ispravno, a u testnom prozoru blijeda tanka crvena crtica. Je li moguće da je test pozitivan? Ili da je to nekakva linija koja je tu sasvim slučajno?
Hvala unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

31.12.2020. 18:50

Poštovana, ako uzimate kontraceptive trudnoću možete isključiti. Test ne mogu komentirati jer ga nisam vidio.

amorevirginali

31.12.2020. 22:50

I evo još jedan detalj: Prvu tabletu iz 3. pakiranja sam povratila otprilike 4 sata nakon uzimanja, nisam uzela dodatnu tabletu jer nisam znala da tako treba. Tek sutra sam uzela novu po redu. Krvarenje je svakako nastupilo pred kraj blistera (dvije tablete prije kraja kutije sam imala smeđi iscjedak koji je trajao 4 dana, tako mi je bilo i nakon prve kutije). Sačekala sam tih 7 dana i nastavila s novom kutijom. Sad me brine da možda se nije pokrenula ovulacija zbog te prve tablete koju sam povratila, a me znam jel se apsorbirala. Ginekolog mi je na godisnjem pa ne znam je li realno da odem izvaditi betu iz krvi privatno? Svašta čitam po internetu pa možda mi se uvukao nekakav irealan strah da bi i mogla biti trudna.

Ivo Balenović, dr. med.

02.01.2021. 18:35

Tableta se uspjela apsorbirati, a krvarenje je dokaz da nije došlo do trudnoće.

amorevirginali

04.01.2021. 15:15

Jutros sam svakako jer me bunio urinski test izvadila betu iz krvi, rezultat: <1.2; referentni interval <5; jedinica U/L. Možete mi pojasniti što to znači? Hvala unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

04.01.2021. 16:50

To znači da trudnoću možete isključiti sa 100% sigurnošću.