Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Čudna menstruacija?


Autor Poruka

A08

20.09.2018. 10:15

Poštovani,

dobila sam menstruaciju, ciklusi traju 27-30d, no do sada nisam primjetila da bi bila popračena sa sluzi, koja se inače javlja za vrijeme ovulacije. Krvarenje je oskudno, sa sluzi, i vise ugrušci nego tekuća krv. Prvi dan imala sam smedi iscjedak, pa slijedeci je kao krenula menstruacija no kako kazem sa oskudim krvarenjem, sluzi.. a inace prva dva dana uvijek imam krvarenje jače, no ovog puta to nije slučaj. Stoga sam pomalo zabrinuta. Spolno sam aktiva, i odnos sa partnerom bio je u neplodnim danima i nakon ovulacije. Pa vjerojatno ne bi bila trudnica. Dal imam razlog za brigu? Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

20.09.2018. 19:10

Poštovana, menstruacije ne moraju uvijek biti istog intenziteta i izgleda. Za svaki slučaj možete uraditi test na trudnoću.

anicnika8

06.08.2019. 19:55

Poštovani, imam 18.god i prije tjedan dana sam imala jako neobičnu menstruaciju. Naime, kasnila je 10 dana i umjesto onog “pravog” krvarenja mi je 7 dana curilo malo smeđe tekućine. Inače menstruacije imam od 12.god, dosta neredovite( 23-35 dana), obilne i bolne. Sada je bila oskudna, nisam imala bolove i čudne boje. Sada imam pojačani bijeli iscjedak( imam ga inace ali oskudnije). Trenutno nemam spolnih odnosa. Zadnji spolni odnos sam imala prije god dana, bilo je kratko i nazalost bez zaštite. Nisam još bila nikad kod ginekologa. Strah me da se nisam prije god dana zarazila virusom HPV-a(nisam cjepljena). Strah me reći mami, a i strah me sama otići ginekologu. Prijateljice misle da bezveze paničarim i da si umišljam. Da li bih trebala otići ginekologu i napraviti PAPA-test?
Unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

07.08.2019. 10:10

Poštovana, budući da nemate odnose, trudnoća je isključena. Vjerojatno je u pitanju hormonski disbalans. Hormnoska neravnoteža može biti uzrokovana stresom, pojačanom tjelesnom aktivnošću, promjeni u tjelesnoj težini... Ukoliko bi se to ponavljalo savjetujem da uradite analizu hormona. Što se HPV virusa tiče, on nema veze s menstrualnim ciklusom. Većina spolno aktivnih osoba dođe u kontakt s HPV-om i najčešće se ništa ne dogodi. Mali dio se zarazi virusom, ali ga organizam tijekom vremena eliminira. Tek kod veoma malog broja zaraženih virus može uzrokovati promjene na stanicama vrata maternice. To se može ustanoviti papa testom. Ukoliko su promjene prisutne potrebno je liječenje. Kod osoba koje su zaražene HPV-om, ali nemaju promjene na stanicama (CIN) liječenje nije potrebno.

Mspolj131

09.08.2019. 14:30

Poštovani, menstruaciju sam dobila 7.8 a trebala sam 3.-4.8. ciklusi su mi 28-30 dana ovisno i na terapiji dulphastonom sam. Imala sam iscjedak rozo smeđe boje 5 dana prije menstruacije. Krvarenje jako slobo (prvi dan na početku normalno al kasnije više ne tj oskudno prema uobicajenoj i evo ne traje ni 3 dana i prestaje. Danas osjecam neku cudnu tupu bol i pritisak. Spolno sam aktivna bila i za vrijeme ovulacije. Nikad prije nije bila tako oskudna i nije trajala tako kratko. Molim vas za neko pojašnjenje. Nisam sigurna dal da mozda napravim test. (Radila sam histeroskopiju pilipa stjenke maternice 27.5 ove godine)

Ivo Balenović, dr. med.

09.08.2019. 22:25

Poštovana, uradite test na trudnoću. Možda se radilo o implantacijskom krvarenju.

MOLIMVASPOMOC

10.08.2019. 10:50

Postovani,
Imam 36g i 167cm 61kg. Pijem vec godinu i pol terapiju za usporen rad stitnjace ( blago usporenje da ne radimo na bebi nebi ga doktor ni pripisao)
Imam redovan ciklus koji varira izmedju 24-28 dana ( menstruacija nikad ne kasni).. Prosli 6 mj uvijek je dosla na 27-28dan inace je jako obilna ginekološke pretrage zadnji put radjene prije 8mj ultrazvuk papatest sve u redu kao i cijeli zivot... Sada mi je na 14 dan na dan ovulacije (provjerila Lh-trakicama) doslo par tockica krvi... Prestalo je nakon dva brisanja... Nakon tog sam sa muzem imala odnos jer nisam zeljela propusti ovulaciju (aktivni smo bili i cijeli tjedan prije)... Nakon odnosa krvarenje je opet se vratilo i evo sad je 16.dan dosao i dalje kad se obrisem ima sukrvice vise ili manje..[znaci traje vec dva i pol dana]... Nikad nisam tako nesto dozivjela... Jednom da na 17dan prosle godine ali brzo se pretvorilo u menstruaciju i bilo je izazvano lijekovima koje sam pila za opustanje misica zbog bolne kicme. ....... Pa evo zanima me vase misljenje.... Termin kod ginekologa imam za 3 tjedna al tesko mi docekati... Hvala Srdacan pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

11.08.2019. 10:55

Poštovana, najvjerojatnije se radi o ovulacijskom krvarenju. Budući da radite na trudnoći dobro je da ste imali odnose.

MOLIMVASPOMOC

11.08.2019. 12:05

Hvala na brzom odgovoru... A sad lijepo odmorite jer i vama je nedjelja..

Ivo Balenović, dr. med.

11.08.2019. 21:50

Nema na čemu.

MOLIMVASPOMOC

24.08.2019. 11:50

Postovani,
Opet ja! Nadovezla bih se na prethodni post sto smo utvdili da je bilo ovulacijsko krvarenje(trajalo oskudno 2-3dana). E sad menstruacija mi kasni dva dana, jucer na prvi dan kasnjenja sam uradila test bio je negativan.. Danas je 30.dan ciklusa a ja u zivotu samo jednom dobila menstruaciju na 29.dan uvijek bas uvijek prije... Menstruacija i dalje nije dosla... Simptoma pms-a nemam grudi lagano napete (inace kad cu dobit puno vise)... Ima li potrebe raditi opet test recimo sutra ujutro ili je ovo neki hormonalni poremecaj u pitanju...? Nekako se nadam da je trudnoca... Lp i hvala puno.

Ivo Balenović, dr. med.

24.08.2019. 16:00

Poštovana, uradite test s prvim jutarnjim urinom. Testom se može dokazati trudnoća tek nakon implantacije zametka. Implantacija se dešava 10 ak dana nakon oplodnje.

Zabrinuta1@2

26.08.2019. 08:50

Postovani, imam 22 godine, zadnju menst sam imala 26.7. Sve moje menst traju tipicno 6-7 dana, prvih 3 dana obilnije ostale dane onako normalno ili vrlo osjudno, ciklusi su mi redoviti.
Sadasnju menst sam dobila 24.8., krenulo je jakim bolovima usred noci, nesto slicno jakom grcu u lijevom jajniku kad bih se pomaknula, pasao mi je jedan polozaj sa ravno ispruzenom ljevom nogom, cim bih je pomaknula to su bili nesnosni bolovi. Popila sam tablete Nalgesin L, tek su nakon dva sata pocele djelovat i od tada me vise nije boljelo. Ali drugi dan menst tj 25.8., imala sam menst kakvu nikad nisam. Tokom cijelog dana toliko obilnu, sa puno ugrusaka/komada koji izlaze. Boja krvi je u potpunosti normalna - crvena. Mozda prerano pisem post, ne znam kakav ce bit danasnji dan, ali ovako nesto mi se jos nije nikad dogodilo, pa me zanima sto bi to moglo bit i je li normalno.
Da napomenem borila sam se nedugo sa upalom mjehura te pila Urosal lady tablete..
Hvala unaprijed, LP

Ivo Balenović, dr. med.

26.08.2019. 19:10

Poštovana, budući da je krvarenje došlo na vrijeme radi se o normalnoj menstruaciji. Menstruacije ne moraju uvijek biti istog intenziteta i trajanja. Ponekad (zbog djelovanja hormona) znaju biti veoma bolne. Ukoliko ne planirate trudnoću, razmislite o oralnoj hormonalnoj kontracepciji. Ona će smanjiti obilnost krvarenja, a bolovi će prestati.

MOLIMVASPOMOC

26.08.2019. 19:10

Postovani, nadovezujem se na post od prije dva dana... Napravila sam test... Dva puta sinoc i jutros oba su negativna... Danaas je peti dan kako menstruaciji ni traga... Temrin moje rutinske kontrole je u petak... Jel ima potrebe da ipak odem izvadit betu ranije...? I dali je uopce sa dva negativna testa trudnica moguca... Urin je uvijek bio star samo 3-4sata jer ja uvijek na wc idem jedan put i noci... Jednostavno moram... Tak da nije cijelonocni urin.. Hvala lp

Ocajnasam

26.08.2019. 19:10

Poštovani, pisala sam vam ranije.. Prije tri dana (23.8) pojavio mi se smeđi iscjedak koji je bio poprilicno obilan i trebao mi je ulozak za njega, iscjedak je trajao i 24.8 s laganom pojavom krvi pred kraj dana. 25.8 krenulo je normalno krvarenje, ne toliko obilno ali s ugrušcima. Danas 26.8 ide ponovno samo smeđi iscjedak. Je li to bila menstruacija? Ponavljam kako sam imala zasticene odnose i jedan kada je decko svrsio u kondom dok je bio u meni. Unaprijed vam hvala na odgovoru,
Lijep pozdrav

Ocajnasam

26.08.2019. 19:10

Inače da napomenem, takvo što mi se nikad nije događalo. Obično mi menstruacije traju 4-5 dana, prvi dan lagano krvarenje, drugi i treci obilno, četvrti i peti dan smeđi iscjedak.

Ivo Balenović, dr. med.

27.08.2019. 15:20

Poštovana MOLIMVASPOMOĆ, 10-ak dana nakon oplodnje dolazi do implantacije zametka. Tek nakon implantacije hormon trudnoće se može dokazati u krvi/urinu. Savjetujem da u petak uradite beta hcg iz krvi (ukoliko menstruacija ne nastupi ranije)

Ivo Balenović, dr. med.

27.08.2019. 15:20

Poštovana Ocajnasam, prema opisanom radilo se o normalnoj menstruaciji.