Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


čudni simptomi nakon spolnog odnosa


Autor Poruka

korisnik1234

04.12.2013. 00:40

Molim pomoć! Imam 20 godina, prvu menstruaciju dobila sam s 12 godina. Unazad 7-8 mjeseci menstruacije mi prilično "šaraju". U srpnju i kolovozu dolazile su mi nakon 20-ak dana, a u rujnu, listopadu i studenom prvo nakon 31, pa 33 i sada u studenom nakon 35 dana. To nije nikakav velik problem, osim što nikada nisam sigurna da li su simptomi koje osjećam kao povećanje iscjetka posljedica ovulacije ili znak da mi menstruacija dolazi. U svakom slučaju, zadnjih par dana imala sam pojačan iscjedak i osjećala se pomalo naduto. Imala sam nezaštićeni spolni odnos unazad 2 dana. Za samo vrijeme odnosa primijetila sam laganu promjenu u boji iscjetka što se nastavilo i slijedeći dan, no ne previše. Jučer (znači dan nakon odnosa) posjetila sam ginekologa i to isključivo radi savjetovanja o regulaciji menstruacije. Obavila sam kratki pregled, bez ultrazvuka i rekao je da je sve u redu i preporučio mi tablete Duphaston. Još ih nisam počela koristiti, planiram pričekati slijedeću mestruaciju pa nakon nje. Uglavnom, nakon pregleda iscjedak mi se još više pojačao i postao još tamniji, onako žučkasto-smeđ i nadutost u donjem dijelu trbuha se povećala. Tu noć sam čak i blago prokrvarila no danas mi je iscjedak opet bio onako žučkasto-smeđ i obilan. Ovo mi se nikada prije nije dogodilo i molim Vas recite mi što da napravim!

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.12.2013. 11:00

Radi se o upali u rodnici. Savjetujem i uzv pregled. Moglo bi se raditi o pcos-u.
Dakle morat ćete opet kod ginekologa.

korisnik1234

04.12.2013. 18:05

Bila sam na ultrazvuku unazad 3 mjeseca i sve je bilo, kako je doktorica rekla "savršeno uredno" te da moje oscilacije u menstruaciji ne izlaze iz "normalnih okvira". Mene od svega zabrinjava taj iscjedak koji je postao čudan nakon ovog spolnog odnosa (u periodu od ultrazvuka do sada nisam imala odnose osim ovog zadnjeg prije 3 dana). Ipak, iscjedak se mijenja iz dana u dan i danas je skroz žućkast i manje obilan nego jučer, a nadutost više ne osjećam. Zanima me koji je mogući uzrok tome i jeli stvarno moguće da sam upalu rodnice "zaradila" tim odnosom??

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.12.2013. 22:05

Mislim da se radi o upali u rodnici. Probajte lactogyn vaginalete nekoliko dana pa ćete vidjeti ima li poboljšanja.

Anaaa123455

09.07.2019. 23:50

Postovani,

Imam 20 godina
Par mjeseci unazad imala sam nezasticen spolni odnos s metodom prekida snosaja
Nakon odnosa dobila sam krvarenje 25. Dan ciklusa koje je trajala samo 2-3 dana, a bilo je slabije i dosta tamnije nego uobicajeno.
Napravila sam test za trudnocu i bio je negativan i kroz par dana jos jedan koji je takoder bio negativan (first sign iz dm-a)
Sljedece krvarenje sam dobila 22.dan ciklusa sto je stvarno prerano i nikad mi tako rano nije dolazilo i opet je bilo isto kao proslo.
Ponovno sam napravila test i opet negativan (clear sign iz bipe)
Za par tjedana jos jedan i opet negativan (sure check iz ljekarne)
Ako trudnoca nije, sad me zanima sto je onda u pitanju? Osim neobicnog krvarenja, osjecam nekako napuhan trbuh i ponekad bol u trbuhu oko pupka i bol u jajnicima
Ponekad imam vrtoglavice i smanjeni apetit
Citala sam o cistama i pretpostavila da bi to moglo biti u pitanju
No, kako mi se slicna situacija nikada nije dogodila, zabrinuta sam. I cudi me da se to dogodilo bas nakon tog spolnog odnosa. S obzirom da prije toga nisam bila spolno aktivna vise od godinu dana, ne znam je li to mozda aktiviralo ovu promjenu.

Ivo Balenović, dr. med.

10.07.2019. 15:20

Poštovana, bez pregleda se ne može znati o čemu se radi. Trudnoća je isključena, a prema navedenom vjerojatno je u pitanju hormonski disbalans. Hormonska neravnoteža ide uz policistične jajnike, a da bi se postavila dijagnoza pcos-a potreban je uzv pregled i analiza hormona. Savjetujem da se javite liječniku.