Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol nakon spolnog odnosa


Autor Poruka

tikicaa

24.10.2013. 13:25

bok! malo sam zabrinuta jer me nedavno počelo poslije spolnog odnosa dolje boljeti i imam nekakav čudan osjećaj kao da mi se žari.nedogađa se svaki put samo nekad jer to i netraje baš dugo dva puta mi se to dogodilo,nevjerujem da je baš uzrok brijanje jer mi nije prvi put. drugo pitanje dali je normalno da kod nekih poza osjećam jaku bol pa nemožemo nastaviti tako nego moramo promjenit iako nam baš bude super.pokušavam izdržat ali nemogu.hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.10.2013. 23:40

Vjerovatno se radi o upali vanjskog spolovila i rodnice.
Probajte s canestenom izvana i stavljati u rodnicu.

tikicaa

25.10.2013. 11:05

to mogu kupiti bez recepta? a bol tijekom odnosa to je isto vezano za upalom? nebi baš rekla jer me boli kad je poza sa strane i s leđa tad me uvijek zaboli.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.10.2013. 16:45

Probajte s tim. Ako ne bude bolje sugeriram pregled i uzv.

mateaaaa

31.01.2015. 11:35

Poštovani doktore,

Imam problem s bolom rodnice nakon vecine spolnih odnosa, tolika bol da ne smijem prstom dodirnuti rodnicu jer me odma boli, tako da ne smijem pomisljati na masturbaciju ili ponovni sex. Takodjer osjecam bolove na pocetku odnosa, ali kasnije prestanu, i pojavljuju se samo u odredenim pozama, npr. s leđa.. To mi se dogada vec godinu dana, prije 2 mj sam napokon odlucila otici kod ginekologa, gdje je objavljen ultrazvuk koji je uredu, te papa test koji je takodjer uredu. Par puta sam imala escherihiu coli koja je pronadena uz pomoc urinokulture. Probala sam razlicite lijekove, kreme, vaginalete, sve to ublazi bol na par dana, nekad nakon zavrsene terapije uspije proci par odnosa bez bolova, ali onda opet nakon nekog vremena sve ponovo. To je dosta pocelo utjecati na moje psihicko stanje, osjecam se uzasno, svaki put sa strahom ulazim u odnos jer znam sto me ceka nakon njega, ali svakako budem opustena i vlazna. Mozete mi reci sto bi mogao biti problem, uzrok, i kako da se rijesim tog svega?

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.01.2015. 19:35

Prema opisanom mislim da se radi o anatomski suženoj rodnici ili kratkoj rodnici. Ako isključimo sve ostale uzroke.

mateaaaa

01.02.2015. 21:35

Ako se o tome radi, kako da se rjesim tih problema ili ih barem ublazim?

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.02.2015. 08:25

Vrlo teško. Potrebna je ponovna evaluacija svih mogućih uzroka te tada donjeti zaključak.

Aurelija

08.02.2015. 17:00

Poštovani,
nakon svakog spolnog odnosa, mene užasno boli želudac. Ne mogu ni sjediti ni stajati, jedino me ne boli u ležećem položaju. Možda je pitanje glupo, ali ima li zbilja to veze sa spolnim odnosom? Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.02.2015. 22:45

Nema veze s odnosom.

leaibruno

09.07.2019. 22:00

Poštovani,

U drugom mjesecu ove godine, dan nakon spolnog odnosa osjetila sam nadutost i bol u donjem lijevom abdomenu. Posto su simptomi potrajali otisla sam na ginekoloski pregled te mi je doktorica nakon uzv-a prepisala vaginalete i antibiotik za mogucu upalu jajnika. Simptomi su i dalje trajali te sam poslana obaviti pregled kod gastroenterologa. Uzv abdomena je uredan, kao i nalaz krvi, spolnih hormona i hormona stitnjace. Simptome nisam imala neko vrijeme, no prije mjesec dana ponovno nakon spolnog odnosa pocinju bolovi u donjem dijelu leda, nadutost, odnosno osjecaj balona pri lezanju na trbuhu i to sve samo na lijevoj strani tijela. Takoder, bol iz leda ide prema kuku i preponi te sam u lijevoj preponi napipala dva limfna cvora. Osim toga, cini mi se da i dalje imam iscjedak u dane kada ga nebi trebalo biti. Simptomi se znaju smiriti, ali kao sto sam spomenula nakon spolnog odnosa sve krene ispocetka. Koje bih pretrage dalje trebala obaviti, buduci da me simptomi dosta ometaju u svakodnevnom funkcioniranju.

Lijep pozdrav i hvala na odgovoru.

leaibruno

09.07.2019. 22:05

Napomenula bih jos kako nekada imam bolove pri odnosu, a doktorica to objasnjava polozajem maternice te je na uzv utvrdila kako je lijevi jajnik prirastao uz maternicu.

Ivo Balenović, dr. med.

10.07.2019. 15:20

Poštovana, bol koja se iz leđa širi u prepone tipična je za bubrežne kamence. Diferencijalno dijagnostički u obzir dolaze i tegobe s probavnim sustavom, te problemi s kralježnicom. Savjetujem da uradite analizu urina, te pregled urologa i gastroenterologa.