Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Curenje plodne vode


Autor Poruka

Marina26

20.01.2022. 21:45

Poštovani,

U utorak sam bila na hitnoj zbog bojazni da mi curi plodna voda. Samo odjednom je malo iscurilo vode iz mene. Nakon pregleda se pokazalo da je sve uredu da je to bila mokraća. Pregled je bio i vaginalni i preko trbuha. U srijedu sam imala redovnu kontrolu kod istog doktora i opet sve uredu. Međutim, ja otpočetka znam imat kapljice na vesu nakon mokrenja tj nakon sto se po mokrim pa sjednem pa znam osjetit kapljicu na vesu i sada nakon spoznaje da moze doći do curenja plodne vode me počelo malo brinuti jer sam i danas primjetila te kapljice na vesu. Jel moguće da nakon dva pregleda se nije vidjelo curenje plodne vode tj da jednostano imam problema s mjehurom?
Trudna sam 24 + 5 danas.

Ivo Balenović, dr. med.

21.01.2022. 11:05

Poštovana, ako je pregledom isključeno curenje plodove vode, onda plodova voda ne curi. U pitanju je mokraća.

Marina26

08.04.2022. 11:10

Poštovani,
U srijedu sam bila na pregledu i doktorica je rekla da je jako zadovoljna da je sve super i da se vidimo za dva tjedna. Taj isti dan navečer sam osjetila da mi je veš malo mokar ali prije nego sto sam uspjela vidjet sto se dešava malo mi je pobjegla mokraća (jako teško kontroliram mjehur cijeli trudnocu i doktorica je rekla da je to normlano) iako sam na vesu mogla vidjeti da mi je iscjedak pojačan sto je doktorica na samom pregledu i komentirala i da je to sve okej i da imam dovoljnu količinu polodne vode. Kasnije se to vise nije ponavljalo i kada god ne nosim uložak zbog iscjetka veš mi je suh. Jesam pogriješila sto nisam isla na hitnu jer sam pretpostavila da je sve uredu zbog pregleda taj dan.

Ivo Balenović, dr. med.

12.04.2022. 15:40

Niste pogriješili. U trudnoći često 'pobjegne' mokraća i to se zamjeni s plodovom vodom.