Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li je u pitanju trudnoca?


Autor Poruka

Anonimus012

10.02.2019. 21:50

Poštovani,
31.12. Sam imala peting sa deckom bez ejakulacije (nevina sam). Nakon toga mi se 7. I 8.1. pojavio smedji iscjedak, a 14.1. mensteuacija za koju ne znam da li je bila lažna, trajala je oko 6 dana, ali jako jako oskudna (smedje i ponekad krvi). Nakom toga sam imala bolove u jajnicima. 29.1.sam uradila test na trudnocu koji je bio negativan. Medjutim i dalje nisam bila mirna pa sam otisla ginekologu 6.2.i rekla mi je da imam cistu na jajniku ali kao nista strasno, i vidjela je neku crnu mrlju u maternici te uradila test na trudnocu koji je bio negativan ali mi je rekla da dodjwm za 10 dana kako bi u potpunosti iskljucila trudnocu jer nije sigurna da li je to krv od prethodne mensteuacije. Ja sam nakon 2 dana ponovila test koji je takodjer bio negativan. Trenutno imam pomalo bolne grudi i osjecaj u stomaku kao da cu dobiti menstruaciju. Zadnja 3 mjeseca ciklusi su mi redovni 30 dana, a prije toga su bili razliciti, nekad 30 nekad 50tak dana. Prethodnu menstruaciju sam imala 18.12. Ne znam vise stvarno šta da mislim pa me zanima vase misljenje o svemu? Unaprijed zahvaljujem

Ivo Balenović, dr. med.

11.02.2019. 17:45

Poštovana, trudnoću možemo isključiti sa velikom sigurnošću. Savjetujem da uradite analizu hormona. Moguće da je došlo do hormonske neravnoteže i to je utjecalo na ciklus.

Anonimus012

11.02.2019. 18:55

Puno Vam hvala doktore. Međutim kako sam pod velikim stresom posebno poslije posjete ginekologu imam još jedno pitanje da riješim nedoumicu. Da li bi isti odgovor bio i da nisam nevina, u smislu da mi je himen nekada prije ovog slučaja probijen ili oštećen prstom. Nisam nikada nikakvu krv primijetila ali pitam s obzirom da ne znam kako bi to "tamo dolje" ustvari trebalo izgledati pa nisam sigurna da li je još uvijek tu.

Ivo Balenović, dr. med.

12.02.2019. 14:05

Poštovana, da li je himen održan može se vidjeti samo pregledom. Nevina žena može teoretski ostati trudna (ukoliko se u rodnicu kroz otvor na himenu unese dovoljna količina sjemena).