Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim pomoć!


Autor Poruka

crvenaruza

23.01.2019. 23:20

Poštovani,

ići ću kod ginekologa za 2 tjedna, ali ne mogu biti mirna do tada. Naime, sigurna sam da imam candidu jer osim što mi je ustanovljena na prijašnjem pregledu (prije godinu dana), nisam se izliječila i simptomi su i dalje tu. Ginekolog mi je uzeo uzorak za PAPA test te su mi rekli da me neće zvati jedino ako sve bude savršeno i nisu. Uz to, bojim se da imam gardenerellu ili trichomonac, možda čak i gonoreju. Simptomi traju 4.5 godine (nisam sigurna što je čime uzrokovano). Mislim da sam nešto pokupila od prvog partnera s kojim sam bila, tada sam imala 17 godina. Dakle, simptomi su ponekad bijeli grudasti iscjedak, žuti iscjedak s neugodnim mirisom (zbog toga sumnjam na gore navedene bolesti), konstantna bol u mokraćnoj cijevi, mjehuru, peckanje prilikom mokrenja, zamućena mokraća neugodna i jaka mirisa. Također, kada je vani hladnije, onda me više peče. Možete li mi molim Vas reći, što bi po Vašem mišljenju to bilo.

Ivo Balenović, dr. med.

24.01.2019. 11:10

Poštovana, radi se o upali rodnice. U rodnici normalno živi mnoštvo bakterija i gljivice u ravnoteži s organizmom. Kada se ta ravnoteža naruši (uslijed pada imuniteta, stresa, antibiotika...) dolazi do porasta mikroorganizama i upale. Gljivice uzrokuju svrbež, crvenilo i sirasti iscjedak, a bakterije iscjedak neugodnog mirisa. Savjetujem da uzmete neke od vaginaleta širokog spektra djelovanja (geonistin, polygynax...). Smetnje kod mokrenja uzrokovane su upalom mokraćnih kanala. Savjetujem da uradite analizu urina. Da bi znali o kojoj se bakteriji radi, potrebno je uraditi briseve.

crvenaruza

11.02.2019. 17:45

Poštovani,

ginekologinja mi je prepisala polygynax vaginalete, ali samo 6x1 iako ih u kutiji ima 12. Mislite li da bih trebala stavljati 12 noći za redom? Za partnera mi nije ništa prepisala. Treba li on što koristiti? Sutra nosim uzorak za urinokulturu.

Ivo Balenović, dr. med.

11.02.2019. 18:15

Poštovana, uzmite terapiju kako Vam je liječnica propisala. Ukoliko se simptomi upale ne bi povukli, uzmite svih 12 vaginaleta. Partnera je potrebno liječiti samo ukoliko ima simptome upale (iscjedak, crvenilo, svrbež).