Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


da li zatrudnjeti ponovo?


Autor Poruka

petra

04.11.2002. 14:47

Prije dvije godine rodila sam zdravo dijete,nakon izrazito rizične trudnoće,koju sam u cijelosti odležala i održavala lijekovima, zbog na samom početku otkrivenog mioma maternice,koji je tada bio veličine 1 cm-ali izrazito bolan i neugodan.U petom mjesecu trudnoće počela mi je pucati posteljica, ali se na sreću taj proces zaustavio još "iznad gestacijske ploče"-kako su mi rekli.Napominjem da dvije godine prije toga nisam mogla zatrudnjeti,ali niti jedna pretraga nije pokazivala miom. Miom je sada veličine 5 cm u promjeru i na toj veličini"miruje" od poroda.Koristim spiralu "MIRENA", radi smanjenja obima i dužine krvarenja i u mom se slučaju pokazala iznimno učinkovitom po tom pitanju. Prije godinu dana dijagnosticiran mi je tumor krvnih žila u kostima lubanje (hemaangiom cavernosum) i operiran.Veličina 5cmX3cm.
Kost je izvađena i nadomještena implatatom. Meni je 31 godina i pitam se postoji li mogućnost još jedne trudnoće i koliko bi ona sada bila opasna, s obzirom na navedeno. Napominjem kako mi je rečeno da bi se miom trebao operirati,ali tako da se izvadi cijela maternica, na što ipak nisam pristala, na preporuku svog ginekologa koji je i odlučio pokušati prije godinu i pol sa Mirenom,ali na moje pitanje koje sada upućujem Vama odgovorio mi je da ni sam nije siguran što bi mi rekao jer mi ni na početku moje prve trudnoće(nikada na glas!!)nije davao prevelike šanse.

Prof.dr. Marina Ivanišević

15.11.2002. 18:30

Draga Petra, Ukoliko se miom može odstraniti bez otvaranja unutrašnjosti maternice, bilo bi ga dobro odstraniti, i mislim da za trudnoću nakon toga ne bi trebalo biti problema, Jedino treba donijeti pravilnu odluku o dovršenju trudnoće carskim rezom.