Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


diane35 - još jednom


Autor Poruka

ena

10.12.2002. 22:07

Poštovani doktore,
ukratko: 37 mi je godina, dvoje djece, prije godinu i pol ustanovljeni su policistični jajnici i endometrioza (napominjem da je dijagnoza postavljena bez trodimenzionalnog uzv te da nisu napravljeni nikakvi laboratorijski testovi), kao terapija prepisane su Diane35 (i opet, bez prethodno napravljenih laboratorijskih pregleda). Nakon nešto više od godine dana ciklusi su se stabilizirali, menstruacije su nešto manje bolne ali i dalje obilne i praćene ugrušcima, ten se popravio - no, česte su glavobolje, više ili manje izražena ali veći dio vremena prisutna depresivna stanja, napetost dojki a tu je i desetak kilograma više nego prije terapije. Trenutno sam u pauzi uzimanja terapije, no prije njenog eventualnog nastavka voljela bih čuti i vaše mišljenje: mislite li da je terapija dobro odabrana, postoji li način da se problem riješava ali bez tolikih neugodnih nuspojava (koje, očito, nisu privremenog karaktera) i kamo se obratiti zbog daljnjeg liječenja sad, kad mi je prilično poljuljano povjerenje u dosadašnjeg ginekologa?
Srdačan pozdrav.

Prof. dr. Josip Djelmiš

29.01.2003. 15:06

Poštovana Ena,
ukoliko postoji opravdana sumnja na endometriozu treba učiniti laparskopiju i odstraniti endometriotična žarišta, nakon čega će te se riješiti tegoba.