Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


diane-35


Autor Poruka

ciska

04.11.2001. 21:06

pijem diane-35 mjesec i pol dana,i zabrinula sam kad sam citala pismo jedne djevojke koja takoder pije iste tablete te spominje naglu mucninu i trnjenje noge-to se takoder pocelo meni dogadati!
Mucnine su dolazile nocu,naglo nije prestajala dok ne bi nesto (nista-tekucinu,zuc)povracala!U zadnje vrijeme mi se to nije dogadalo,na svu srecu no nisam prestajala piti tablete.
Osobito me zabrinulo trnjenje noge koje djevojka navodi,jer to nikad ne bi povezala s primjenom tableta!!-IMA LI TO KAKVE VEZE??
No,prije tjedan i pol po tijelu sam dobila,prvo na prsima osip,kao mali bijeli pristici,zatim na licu,pa se pocelo siriti na vrat.Tad sam pocela piti Flonidan,protiv alergije,i povuklo se,ali tu i tamo pojavi se novi mali pristic.
Napominjem da nisam nista neubicajeno jela niti pila,sto bi mozda izazvalo mucnine,ili alergiju?
Sto mi je ciniti? kontrola krvi?
Do sada sam popila 2 "plocice" (21+21 tableta).kada trebam napraviti vecu pauzu??

Doc dr. sc. S. Kupešić

05.11.2001. 22:30

Poštovana,
Ukoliko pretpostavljate da su opisane promjene posljedica primjene Diana, ne bi bilo zgorega da se obratite Vašem liječniku koji će Vam izdati potrebne uputnice za dodatnu obradu. Naime kod korisnica oralnih kontraceptiva treba redovito ( a naročito u slučaju poteškoća i nuspojava) kontrolirati kompletnu krvnu sliku, koagulogram, jetrene probe, šećer u krvi i urin sa sedimentom. Ukoliko se prikažu bilo kakve promjene to je signal da treba prekinuti s propisanom terapijom. Ukoliko se pak smatra da pacijentica razvija alergijsku reakciju na stanovitu terapiju treba prekinuti primjenu lijeka i obratiti se internisti alergologu koji treba proveti testiranje na propisani preparat i provesti liječenje kako bi se izlječila reakcija preosjetljivosti na korišteni lijek.