Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Diane-35


Autor Poruka

Valerija

28.11.2002. 21:01

Poštovani!

Koristim tablete Diane-35 vec 10 mjeseci radi PCOS-a. Prvih 3 mjeseca (kada su nuspojave za ocekivati) nuspojava nije bilo. No od otprilike 4 ili 5 mjeseca pocele su jake glavobolje (imala sam ih i prije) ali puno jace, koje pocinju otprilike 3 dana nakon zadnje tablete i traju sve do 2. tablete nakon pauze. Primijetila sam i vidne smetnje u vidu "svjetlosnih tockica" koje su neugodne na suncu i traju prvih nekoliko dana uzimanja tableta a onda nestanu. I tako svaki mjesec. Jos jedan problem je izrazito jaka nervoza koja traje doslovno svaki dan i dosta mi stvara problema.
Moje pitanje da li postoji kakva zamjena za Diane-35 ili moram ostati na njima i koja bi to zamjena mogla biti. Inace ciklusi su mi normalni, jedino sto imam od simptoma je hirzutizam i hipoglikemije. Zeljela bih se samo rijesiti hirzutizma, sto mi je i cilj sa tim tabletama. Bila sam u vezi tih nuspojava kod ginekologa, no on je rekao da je to jedina opcija lijecenja. Dakle, nije niti pomislio na promjenu terapije. A meni glavobolje i nervoza pocinju biti sve gore i gore, a pozitivne ucinke tableta nisam primijetila!

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

Prof. dr. Josip Djelmiš

08.12.2002. 15:50

poštovana Valerija,

S obzirom na ozbiljne nuzpojave hormonske kontracepcije, preporuka je da prestanete uzimate Diane 35.
Javite se u Kliniku za ženske bolesti i porode, Petrova 13, Zagreb radi postovljanja točne dijagnoze i liječenja.