Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Diane 35 i laparaskopija


Autor Poruka

Iva

22.02.2002. 08:51

Poštovana dr.Kupešić,

nakon neuspjesne terapije clomidom ( 6 mjeseci ) pokušalo se jedan mjesec GonalF-om svaki drugi dan, ukupno 6 ampula no nisam od reagirala kako treba ( veličina folikula bila je ista nepromijenjena nakon 4. i 6. ampule ) te nije bilo niti jedne dominantne ( sve su bile oko 15mm i manje ).
Buduci da je nalaz hormona i OGTT bio uredan trebala bih ići na dijagnostičku laparaskopiju i drilling. Doktor mi je javio da pijem ovaj mjesec kada dobijem m. Diane kako bi se malo hormoni doveli u red i smirili jajnici no budući da bi ovaj mjesec trebala biti laparaskopija zanima me da li pijenje Diane je nepoželjno ( u uputama o njima piše u jednom dijelu "Razlozi za trenutačni prekid uzimanjaomgperacija (6 tjedana prije )-rizik od tromboze" ) kada se ide na laparaskopiju ili se ovaj dio u uputam tumači drugačije?!
Bila bi Vam zahvalna na odgovoru budući da u posljednje vrijeme slušamo samo loše stvari oko operacija pa me brine ova kombinacija lijekova i zahvata.

Srdačan pozdrav,

Iva

Doc dr. sc. S. Kupešić

22.02.2002. 22:17

Poštovana,
Pretpostavljam da je liječnik prije ordiniranja Diana odredio osnovne laboratorijske testove i odredio kvalitetu grušanja krvi (kogaulogram). Ukoliko su ovi nalazi u granicama normale prijeoperacijska primjena Diana može smanjiti volumen jajnika i njegovu vaskularizaciju što može olakšati "drilling" jajnika putem laparoskopije.