Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dugotrajni smeđi iscjedak


Autor Poruka

sibencanka

12.10.2019. 16:10

Još 30. 8. nakon redovnog ginekološkog pregleda mi se pojavilo krvarenje, ne odveć obilno. Nalaz papa testa bio je uredan. Doktor mi je prepisao Proveru uz koju se krvarenje pojačalo ali nije prestalo. 18.09. mi je učinjena kiretaža i nalaz glasi “fragmenti endometrija čije su žlijezde u iscrpljenoj sekrecija a stroma je predecidualno promijenjena te mjestimice dislocirana krvlju i granulocitima.”

13.-ti dan od kiretaže ponovno kreće najprije svjetliji a zatim sve tamniji iscjedak koji traje do danas. Dr. mi je propisao Adexa tablete za zaustavljanje krvarenja ali mi je od njih pozlilo i po odluci liječnika prestala sam ih uzimati. Endometrij je po zadnjem mjerenju oko 6 mm (dvadeset i treći dan od kiretaže) i svejedno krvari u obliku smeđeg iscjedka. Jajnici uredne morfologije. Imam 46 godina. Do ovog događaja sam regulirala cikluse Duphastonom koji više očito ne pomaže. Sugeriraju mi ablaciju endometrija, a ja sam očajna što ovo traje duže od mjesec dana. U nalazu krvi neutrofilni granulociti su mi blago povišeni. Ovakve dugotrajne smetnje do sad nikad nisam imala. Što vi mislite?

Ivo Balenović, dr. med.

13.10.2019. 03:50

Poštovana, smatram da bi trebalo pokušati zaustaviti krvarenje kombinacijom estrogena i progesterona (oralni kontraceptivi) jer se radi o disfunkcionalnom krvarenju zbog hormonskog disbalansa. Phd nalaz ne ukazuje na nikakvu patologiju. Ukoliko krvarenje ne stane u obzir dolazi ablacija.