Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


endometrioza?


Autor Poruka

antea

30.08.2002. 12:58

Poštovana doktorice,
Prošle godine u 11 mj. počela sam osjećati jake bolove u predjelu lijevog jajnika prema bubregu (konstatne ali ne oštre) koji su se javljali tijekom par mjeseci po završetku menstrualnog krvarenja i trajali petnaestak dana (skoro do slijedećeg krvarenja).Doktorica je pri pregledu vaginalnim ultrazvukom uočila priraslicu na desnom jajovodu za koju je rekla da je vjerojatno posljedica upale i zbog toga je napravljen test na klamidiju ciji su rezultati bili gotovi za 20 min. i pokazali su njenu prisutnost.Terapija je bila Sumamed (i partner) i po prestanku terapije bolovi se više nisu javljali.
Na slijedećem pregledu učinjen je papa test (8 mj.prije bio je uredan),vaginalni ultrazvuk je ponovljen ali ne i test na klamidiju.Papa je bio u redu i rečeno mi je da se javim za godinu dana. Svejedno me brine da li je možda bilo potrebno da i partner i ja učinimo testove na klinici za infektologiju tj.koliko su ti ambulantni (brzi) testovi sigurni.
A čitajući ove stranice proradio je u meni onaj mali hipohondar koji se krije u svima nama pa se pitam da li su to možda simptomi endometrioze i da li bi se smetnje u tom slučaju još uvijek javljale? Imam 25 god. i uzimam Cilest.

prof. dr. Josip Djelmiš

04.09.2002. 21:20

Endometrioza je nažalost česta bolest, međutim, prema opisu Vaših tegoba, a i ranijih ginekoloških i ultrazvučnih nalaza i uzimanju hormonske kontracepcije, vjerojatnija je uroinfekcija. Preporučam, učinite urinokulturu.

Srdačan pozdrav, prof. dr. Josip Djelmiš