Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hormoni


Autor Poruka

Sandra

02.09.2002. 22:30

Poštovana doktorice !

Pila sam Cilest i od njega mi je ispadalo strasno puno kose. Onda mi je dr. prepisao Triminulet i dva mjeseca mi kosa uopce nije ispadala, da bi onda na pocetku 3. ciklusa pocela ponovo jako ispadati, manje nego na Cilestu, ali dovoljno da mi prorijedi vec oslabjelu kosu. Primjetila sam da se ispadanje kose smirilo kada sam pocela piti tablete s vecom koncentracijom gestodena, dakle u drugom dijelu ciklusa.

Zanima me da li je za pojacano ispadanje kose kriv estrogen ili progesteron-gestoden? Znaci li to da ne mogu koristiti ikakove tablete i postoji li neka pretraga kojom se može utvrditi razina progesterona te na temelju toga preporuciti neke tablete.

Inace, sigurna sam da mi ispada od tableta jer 2-3 tjedna sto ih prestanem piti, perstala mi je i kosa ispadati, i to tako dvaput.

Unaprijed hvala na odgovoru ...

prof. dr. Josip Djelmiš

04.09.2002. 21:08

Prema Vašem opisu, mišljenja sam da bi trebali prestati uzimati hormonsku kontracepciju. Posavjetujte se s Vašim ginekologom o nekoj drugoj metodi kontracepcije.