Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


enterococcus faecalis


Autor Poruka

Sanja

25.08.2001. 23:18

Poštovana dr. Kuprešić!
U bakteriološkom brisu endocervixa izoliran mi je enterococcus faecalis.
Nakon par terapija antibioticima on je bio još prisutan.Nakon toga ginekolog mi je napravio "običan bris" tj. bez hranjive podloge i tamo se nije ništa pokazalo.Rečeno mi je da je to znak da je on prisutan u malim količinama i da to nije važno.
S obzirom da planiram trudnoći ,interesira me da li je to opasno za plod?
Puno pozdrava Sanja

Doc dr. sc. S. Kupešić

26.08.2001. 14:05

Poštovana gospođo Sanja,
Ciljane mikrobiološke pretrge cerviksa puno su osjetljivije nego Papa nalaz ili određivanje stupnja čistoće, te se smatra da je informacija dobivena takvom pretragom sigurnija. Suglasna sam s mišljenjem Vašeg ginekologa da takva pretraga može otkriti prisustvo bakterija i u maloj količini. U sklopu daljnje obrade bilo bi uputno učiniti urinokulturu kako bi se isključilo prisustvo Enterokoka u urinu. Bilo bi poželjno da u slučaju planiranja trudnoće iskorijenite ovu infekciju,te bi stoga bilo uputno pronaći njeno žarište. Puno uspjeha u daljnjoj terapiji.

tasicss

29.05.2019. 09:45

Postovani,

Ejakulatu mi je pronadjen Enterococcus facealis, nakon tretiranja antibioticima prvi kontroni pregled je bio sterilan ali ne i drugi, opet je enterokok tretiran antibioticima i prvi nalaz je bio sterilan, kod drugog nije bio izolovan enterococcus facealis vec neka druga bakterija (ne mogu da se setim imena) koja je tretirana antibioticima i prvi nalaz je bio sterilan. Posle nesto vise od godinu dana opet sam dao spermu na bakterioloski pregled i ponovo se vratio Enterococcus facealis, sada mi je doktor prepisao Ciprocinal 500mg 2x1 (terapija10 dana) ali se bojim da se i ovog puta nece resiti problem jer se uporno vraca. Dali mi savetujete da podignem dozu 2x750mg ili 3x500mg ili da produzim upotrebu antibiotika 2x1 500mg za jos 10 dana uz upotrebu nekog probiotika jer vise neznam sta da radim a planiramo bebu.

Unapred sam zahvalan na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

29.05.2019. 10:50

Poštovani, antibiotik se mora uzimati kako je propisano. Enterokoki su bakterije koje žive u probavnom sustavu, a koje pod određenim uvjetima mogu postati patogene. Ova bakterija rijetko izaziva veće komplikacije i jedna je od najčešćih uzročnika infekcije urinarnog sustava. Možete uzeti probiotik i nešto za podizanje imuniteta (beta glukan)